Dé Langedijker derby LSVV E3 – DTS E2

Geplaatst op zondag, 15 november 2015 |

Zaterdag ochtend gingen we op bezoek bij DTS. Sylvan en coach Hans waren er helaas niet bij. De laatste weken treffen we steeds 2e jaars teams die wel heel graag van ons willen winnen en als het niet op techniek lukt dan wel op fysiek. Op zich niets mis mee maar het moet wel op een sportieve manier. De kwaliteit van onze shirtjes worden wel erg vaak getest. Duwen en af en toe een beuk incasseren de mannen van de E3 maken het allemaal mee. De jonge scheidsrechters die tegenwoordig worden ingezet waar je overigens alleen maar respect voor moet hebben durven niet altijd te fluiten. Het zou de coach dan sieren om de eigen spelers even tot de orde te roepen en dat gebeurt helaas te weinig.

Er werd natuurlijk ook gewoon lekker gevoetbald. De laatste weken kwamen we steeds eerst op achterstand en daarmee gingen we vaak ook de rust in of met een gelijk spel. Nu waren we van plan dat anders aan te pakken. We waren niet helemaal wakker of misschien hadden we de tegenstander een beetje onderschat maar we begonnen niet echt lekker. DTS gaf al meteen een visitekaartje af door hard op doel te schieten, Morris kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal zetten en de bal op de paal tikken. DTS bleef aanvallen en schoten gelukkig nog een paar keer naast het doel. Timo deed wat terug met een mooi schot en Esper had nog een goede kopbal maar de score bleef uit.

Het veld werkte ook niet mee, het was nat en glibberig maar opeens begon het toch beter te lopen. Esper schoot de 0-1 prachtig in de kruising. Niet veel later kreeg Enoch de bal en haalde hard uit, 0-2. Esper was ook verantwoordelijk voor de 0-3 een schot die van richting werd veranderd rolde mooi het doel in, overigens is Esper ervan overtuigd dat als hij niet van richting was veranderd het ook een doelpunt zou zijn, dat denken wij ook hoor.

Met 0-3 de rust in, kunnen we eindelijk eens relaxed een 2e helft spelen. LSVV begon weer vrolijk met aanvallen. Sem schoot maar net over. Het schot van Kelvin ging ook maar rakelings langs het doel, Luuk kon er nog wel een voet tegenaan zetten maar helaas kwam die bal in het zijnet. Het werd zelfs 0-4 door een mooi doelpunt wederom door Esper.

Door een terugspeelbal die net iets te zacht was maakte de spits van DTS 1-4, kan gebeuren niets aan de hand, toch..? Alleen wel vervelend als DTS ook nog via een uitbraak de 2-4 maakt en Morris kreeg het steeds drukker. Maar ook LSVV ging weer in de aanval, Timo werd hard tegen de grond gewerkt. Iedereen zag hier een overtreding in, helaas niet de scheidsrechter en liet doorspelen het hele team was er zo door aangeslagen dat ook nog de 3-4 viel, het zal toch niet waar zijn, ook Jayden moest geblesseerd naar de kant toen hij een schop kreeg.

DTS viel aan en kwam 1 op 1 tegen Morris, gelukkig pakte Morris de bal en de aanval werd weer ingezet, Esper was nog niet klaar en zette de eindstand 3-5 op het bord. Mannen wat hebben jullie het weer spannend gemaakt maar wel verdiend gewonnen en keihard gewerkt.

De coaches.