ADO’20 in de wedstrijd tegen LSVV moeizaam verder in bekerstrijd

Geplaatst op maandag, 23 november 2015 |

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

ADO’20-LSVV werd een echte bekerwedstrijd. Daar waar ADO voetballend zocht naar oplossingen (en ze nauwelijks wist te vinden), stelde 2e klasser LSVV daar een dosis vechtlust tegenover, waarmee de Heemskerkers de grootste moeite hadden. Met dank aan Mats van der Wijst gaat ADO echter verder in de bekerstrijd. Vlak voor tijd in de 87e min. bij een stand van 2-2 redde hij op prachtige wijze bij een inzet van Jacco Paauw waardoor er na het eindsignaal van de goede leidende arbiter Van Dokkum het nemen van penalty’s de beslissing moest brengen. Wederom was de ADO-doelman de gevierde held. Door het stoppen van de strafschoppen van Rob ter Burg en Kevin van Cleef trok ADO uiteindelijk aan het langste einde.

In het bekerduel tegen LSVV kwam ADO al in de eerste minuut op voorsprong. Een voorzet van Ugur Kaya werd bekwaam gecontroleerd door Sven Bertnzen, die Sead Mazreku in staat stelde de 1-0 op het scorebord te laten verschijnen.Eigenlijk zou het lange tijd het enige wapenfeit blijven van  de Heemskerkers. Mede de nonchalance in de ADO-verdediging kregen ook de ploeg uit Noord Scharwoude enige kansjes. Zou schoot een uitblinkende Daan Brinkkemper na een foutje van Gert jan van Leiden in vrije positie naast. Te veel ADO-spelers waren grotendeels onzichtbaar en het enige gevaar moest dan ook komen van Ugur Kaya. In de 27e min. werd een vrije trap van hem door Sven Bertnzen tegen de lat gekopt. Het team van trainer Sem Wokke, eind jaren 70 nog als voetballer actief voor ADO’20, bleef met veel strijd in een beter resultaat geloven. En terecht! In de blessuretijd werd een afgeslagen LSVV-aanval door Boy Kansen op zo’n 25 meter meteen op zijn slof genomen en ADO-doelman Mats van der Wijst zag de bal in de rechter bovenhoek ploffen (1-1). Het was meteen de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld: een fel jagend LSVV en een te gemakkelijk en in een te laag tempo spelend ADO’20. Dat bleef ook niet lang zonder gevolgen. In de 54e min. omzeilde Daan Brinkkemper (wie anders?) de buitenspelval en bracht de Noord Scharwoudenaren op voorsprong (1-2). Trainer Thijs sluijter ging meteen over tot actie en wisselde Selcuk Yilmaz en Jeffrey Klijbroek voor Clive Keus en Rick Neele. In de 68 min. kon ADO voor het eerst gevaar stichten. Vanaf de achterlijn kopte Sven Bertnzen terug en op de penaltystip stond Marcel Huisman, de enige ADO-speler die deze middag uitblonk in vechtlust, en de dynamische middenvelder scoorde beheerst de gelijkmaker (2-2). Wie had verwacht dat de blauw-witten er daarna “dr’op en dr’over” zouden gaan kwamen bedrogen uit. Het laatste kwartier had in alle opzichten het beeld van een echte bekerkraker: niet goed en mooi, maar wel superspannend. En het waren de Heemskerkse supporters die in die eindfase met de billen moesten knijpen. Met dank, zoals eerder gememoreerd, aan doelman Mats van der Wijst. Opstellingen: ADO’20 Mats van der Wijst, Dennis de Wit, Gert Jan van Leiden, Stefan van der Grijp (38 Marvin Boom), Sead Mazreku, Marcel Huisman, Jeffrey Klijbroek 65 Clive Keus), Ugur Kaya, Sven Bertnzen en Selcuk Yilmaz (60 Rick Neele)

LSVV Dave Stet, Maik den Iseger, Jeffrey Kaag, Rik Molenaar, Jacco Paauw, Boy Kansen (81 Mike Molenaar), Mounir Elfakiri (74 Gert Jan Molenaar), Rob ter Burg, Danny Konijn, Kevin van Cleef en Daan Brinkkemper. Arbiter Van Dokkum gaf geel aan Sem van Amersfoort (ADO’20) en Jacco Paauw (LSVV) Toeschouwers: 450 Penaltyreeks: Rob ter Burg, gestopt door Mats van der Wijst   0-0 Rick Neele 1-0 Kevin van Cleef, gestopt door Mats van der Wijst 1-0 Marcel Huisman 2-0 Jeffrey Kaag 2-1 Sven Bertnzen schiet naast 2-1 Mike Molenaar 2-2 Clive keus 3-2 Daan Brinkkemper 3-3 Gert Jan van Leiden 4-3

Voor een reportage van RTVNH klik HIER Videobeelden ADO ’20 – LSVV

        

Hoogtepunten-3