Wedstrijdverslag LSVV F6 – Berdos F5

Geplaatst op maandag, 5 oktober 2015 |

Na heroïsche overwinningen in de beker en het begin van de competitie kwam vorige week de opmars van F6 tot stilstand na verlies bij Dynamo. Op zaterdag 26 september stond de wedstrijd tegen Berdos F5 op het programma. Toch begon F6 vol zelfvertrouwen aan de warming up. Onder ogen van de technische staf waren de mannen en dame toch wel erg ontspannen. Reden om voor de aftrap nog even de koppen bij elkaar te steken en de strategie te bepalen.

De F5 van Berdos, eerstejaars F maar toch met veel straatvoetbal ervaring, begon vel aan de wedstrijd. Terwijl bij F6 het vandaag vooral om gezelligheid ging, werden we met de neus op de feiten gedrukt. Binnen korte tijd stonden we met 0-3 achter. Die straatschoffies van Berdos kunnen best ballen. Nadat onze Romario er 1-3 van had gemaakt, liep Berdos uit naar 1-5.

Tijdens de rust hingen de koppies in kleedkamer 9 omlaag. De donderspeech van de technische staf was tot in de kantine hoorbaar. F6 kwam duidelijk anders de kleedkamer uit dan aan het begin van de wedstrijd.

De tweede helft begon en Berdos wilde verdergaan met mooi aanvallend voetbal. Maar F6 toonde karakter, de beuk werd erin gegooid en al was mooi voetbal niet meer mogelijk, met inzet kan je ook ver komen. Dat bewees F6 door steeds een verdediger langs de zijkanten naar voren te laten opstomen om de aanvallers te ondersteunen.  Al snel viel de 2-5 van de voet van onze kleine Viking.

Toch wist Berdos onder onze druk uit te komen door nog 3x maal het net te vinden. Van F6 vonden onze koningin van het middenveld en de bikkelharde Finse spelverdeler het Berdos doel nog. Uiteindelijk werd het 4-8 en heeft F6 zich de tweede helft aardig gerevancheerd.