LSVV F2 PAKT EERSTE PUNT TEGEN AFC34

Geplaatst op dinsdag, 6 oktober 2015 |

Op zaterdag 19 september kwam AFC34 F2 op bezoek op sportpark Voorwaarts. AFC staat er om bekend dat ze de goede jeugdspelers uit de regio Alkmaar aan zich binden dus we konden onze borst nat maken. Om kwart voor 9 stond de volledige selectie klaar voor de aftrap ondersteund door wederom een grote schare supporters. Deze kregen waar voor hun geld want er ontstond een fraai voetbalgevecht. Met Mitchell op doel, Kaz en Youran achterin, Dilano en Yuran op het middenveld en Niels en Jairo voorin begonnen we voortvarend aan de wedstrijd. Daan en Rob begonnen even in de wissel. De wedstrijd golfde op en neer en al snel was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Er werd bij vlagen goed samen gespeeld en er was in ieder geval veel strijd waardoor het voor het publiek genieten was. AFC kwam in de eerste helft een paar keer goed opzetten maar keeper Mitchell stond in deze fase zijn mannetje en wist zijn doel schoon te houden. Aan de ander kant wisten ook wij kansen te creëren maar Jairo, Rob en Yuran strandden op de keeper. Toch wisten we op voorsprong te komen. Na een combinatie tussen Niels, Kaz en Daan belandde de bal bij Dilano die met een bekeken schot de 1-0 voorsprong liet aantekenen. We kregen kansen op meer maar AFC34 kreeg ook de nodige kansen en zij wisten er hiervan wel 2 te benutten.

Balen van de 2-1 achterstand bij rust maar wel zeer tevreden over het vertoonde spel. In de rust werden de puntjes op de i gezet en in de 2e helft waren we dan ook de bovenliggende partij. Na een prachtige aanval werd Kaz vrij gezet voor de keeper en hij maakte deze kans beheerst af., 2-2! F2 voelde dat er wat te halen was en wilde meer. Mitchell zorgde met zijn goede uittrappen voor mooie openingen, Youran was bijna niet te passeren, Yuran heerste op het middenveld, Kaz maakte mooie rushes langs de zijkant, Daan wist met lepe balletjes steeds een vrije man te vinden, Rob schoot een paar keer gevaarlijk op doel, Dilano was heer en meester aan de linkerkant, Niels passeerde zijn mannetje alsof hij er niet stond en Jairo was met zijn schoten zeer gevaarlijk……. alleen het leidde niet tot doelpunten.

Een ongeschreven wet in het voetbal luidt dat je dan het deksel op de neus krijgt. In één van de spaarzame uitbraken scoorde AFC wel….. 2-3 achter…. het zal toch niet…..

Nog één keer werd de rug gerecht. Alles werd gegeven om toch minimaal een punt uit de strijd te slepen en F2 kreeg gelukkig loon naar werken. Na een prachtige aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Dilano die zijn 2e van de ochtend wist te maken.

In de slotfase waren we nog een paar keer dicht bij de overwinning maar het mocht niet zo zijn. 3-3 eindstand. Een prachtige pot met het publiek als grote winnaar……

 Dirk en Marcel