LSVV E3 – Reiger Boys E3, Angstgegner op bezoek!

Geplaatst op zondag, 18 oktober 2015 |

17 oktober kwam Reiger Boys op bezoek. LSVV heeft het van oudsher moeilijk tegen deze tegenstander. Vorig jaar als F1 was Reiger Boys ook 2 keer de bovenliggende partij.
Tijdens de oefen campagne kwam Reiger Boys onder 10 (1 team hoger) echter al goed weg met een gestolen 4-3 overwinning in Heerhugowaard. LSVV mocht dus met vertrouwen het veld op gaan.
Onze spits had al een halve wedstrijd achter de kiezen met de D6… Ook daar wist hij het net te vinden. Samen met Jordy, invaller uit de F1, mocht hij dus als wissel beginnen. Ook hij had immers al een zware partij achter de rug tegen Foresters F1.

Het publiek stroomde weer toe om naar de eerstejaars E sterren te komen kijken. Ook coach Nicolien van F1 kwam nieuwsgierig kijken of haar jongens van vorig jaar nu wel Reiger Boys eronder wisten te krijgen.

Zonder power back Timo (zeer verdiende vakantie) begon E3 aan de partij. Na een eerste aftastende fase, waarbij ook Reiger Boys zijn kracht toonde met een paar sterke spelers en dreigende uitbraken, wist LSVV toch weer de controle over het spel te krijgen. De tegenstander werd weer de wil opgedrongen. Waar vorig jaar Reiger Boys met fysiek spel LSVV wist te intimideren was het dit keer andersom. De jongens van Reiger Boys kregen geen tijd om de bal te controleren, elke keer was er een LSVV-er om hen dwars te zitten en het leder af te snoepen. Luuk wist met een mooie voorzet Sylvan te bereiken die koppend de keeper verschalkte; de lat voorkwam echter vooralsnog de voorsprong voor LSVV!

De scheidsrechter maakte goed duidelijk wat de kaders waren: vrije trappen centraal voor het doel voor Reiger Boys (oei!) na duwen en trekken van Sylvan en LSVV volgden. Het veldoverwicht van LSVV werd vertaald in een voorsprong toen Enoch Esper in de spits wist te vinden, die netjes afwerkte.

Dat was een voorschot voor de verhoudingen in de eerste helft. LSVV speelde op de helft van Reiger Boys, dat af en toe gevaarlijk uitbrak.
De 2-0 volgde echter al vrij vlot toen Kelvin de rebound op een schot van Esper wist af te werken. De jongens wisten elkaar goed te vinden! Uit een cross pass van Sylvan (met een beetje geluk) wist Kelvin Esper te vinden die goed afrondde. De combinaties en acties wisselden elkaar vloeiend af en eigenlijk wist Reiger Boys niet wat het overkwam. Ze werden van het kastje naar de muur gespeeld en wisten geen controle te krijgen op de aanvallers van LSVV. Over de flanken via Sem en Luuk of Sylvan/Jayden en Jordy/Kelvin of door het centrum met Enoch en Esper, als kwikzilver glipten de aanvallers langs de verdedigers van Reiger Boys. Steeds was het wel oppassen voor een paar sterke spelers van Reiger Boys die de verdediging van LSVV een enkele keer wisten uit te spelen. Daarop toonde Morris vandaag zijn goed vorm door goede pogingen naast te tikken en sterk een paar ballen te klemmen, super!

De mooiste aanval volgde net voor rust toen Sylvan op links Luuk strak aanspeelde. Op zijn hoge voorzet over de keeper heen kopte Kelvin bij de tweede paal de 4-0 tegen de touwen! Erg fraai!

De jongens mochten even van een limootje genieten, de puntjes werden op de i gezet en vervolgens mochten ze weer de wei in. Het was te merken dat de spelers van Reiger Boys wat te horen hadden gekregen in de rust. Het concept was gewijzigd bij de tegenstander en ze wisten met hun uitbraken wat meer gevaar te stichten. Gevolg daarvan was echter dat ook LSVV nog meer ruimte in de aanval kreeg. Bij een poging onze spits uit te lokken werd zowel de laatste man van Reiger Boys als Esper terecht uit het veld gestuurd voor 5 minuten. Je moet van elkaar af blijven en respect voor elkaar hebben!
In de tweede helft waren de keepers aan beide zijden de uitblinkers, Morris deed het erg goed bij een paar uitbraken, maar de keeper van de tegenstander mocht op zijn conto schrijven dat LSVV niet de dubbele cijfers haalde. Keeper, lat en paal stonden in de weg van de LSVV aanval.

In de verdediging liet Sem een onverzettelijkheid zien die de tegenstander tot wanhoop dreef, Jayden toonde aan longen van ijzer te hebben en nooit op te geven en Enoch onderschepte menig bal voordat er gevaar ontstond.

Er was toch nog een aanval die leidde tot de verdiende 5-0: Sem op Esper, via de keeper maar weer eens op de lat. Uit de rebound schoot Enoch droog de bal tegen de touwen.

Met zijn allen hebben we weer goed gespeeld!
Tot slot nog een lovend woord voor Jordy; invaller uit de F1 speelt moeiteloos mee met de E3: erg goed gedaan!

De coaches.