LSVV E3: Het AZ-Toernooi

Geplaatst op dinsdag, 20 oktober 2015 |

IMG-20151019-WA0001

Maandag 19 oktober ging LSVV E3 naar het AZ toernooi. Jammer genoeg misten we Timo, omdat die op vakantie was. Daarvoor in de plaats mochten we Kevin van de E1 verwelkomen.

Eerst moesten we door een poule heen werken met Koedijk, Foresters en HBC in wedstrijden van telkens 20 minuten.
We openden tegen Koedijk. Daar werd fris begonnen en was Kelvin 2 keer dicht bij de openingsgoal op aangeven van Enoch. Het was echter niet alleen LSVV dat de klok sloeg. Ook Koedijk kwam regelmatig aan voetballen toe. Waardoor ook Morris zich kon onderscheiden.

LSVV was echter de bovenliggende partij, maar wist de kansen niet af te ronden, ook dankzij een goede keeper bij Koedijk.

Uiteindelijk liep LSVV toch in het mes van een scherpe counter, waar ook Morris het antwoord schuldig op moest blijven. 0-1, Oei! De mannen pakten het echter weer goed op met Sem op Esper. Maar het mocht niet zo zijn. Net als het mooie schot van Jayden. Het leder wilde niet het doel in.
Ook niet uit een ziedend schot van Luuk, dat op de kruising uiteen spatte!

Kort voor tijd legde Sylvan uit een corner de bal echter netjes op het hoofd van Kevin die goed raak kopte. Toch nog 1-1. Er waren daarna nog kansen op de winst maar dat lukte niet. Goed terug geknokt in een wedstrijd die qua beeld gewonnen had kunnen (moeten?) worden….

De tweede wedstrijd was tegen HBC uit Heemstede. Dit team speelde harder, en had daarnaast een paar vaardige pingelaars met toch ook nog oog voor medespelers. De eerste kansen waren voor LSVV, Esper werd diep gestuurd maar wist niet het doel te vinden. Maar de tegenstander kon toch aardig ballen. Uit een nette combinatie door het centrum wist HBC te scoren. Weer 0-1 achter…..
Daarop ontwikkelde zich een vechtwedstrijd waarbij over en weer wat geïncasseerd moest worden. Esper kwam met een verwrongen gezicht naar de kant, net als Kelvin en Luuk. Tijd om op adem te komen was er niet echt. De scheidsrechter leek het niet echt in de hand te hebben….
Gelukkig kon 1 van de kansen via Esper diep op Kelvin afgerond worden. Weer 1-1.

Daarop gingen we in de kleedkamer een broodje gingen eten en even overleggen. De afgelopen wedstrijd werd nog vurig besproken en de verwondingen verzorgd!
De jongens werd nog even ingeprent dat iedereen vol gas moest geven omdat we anders niet zouden winnen in de laatste wedstrijd tegen de Foresters…

De jongens begonnen echter niet scherp aan de wedstrijd en de tegenstander combineerde goed. Binnen een minuut lag de bal achter Morris. Een mooi afstandsschot waar Morris nog niet op voorbereid was. Foresters bleef goed combineren en onze jongens waren steeds net een stapje te laat. Ze knokten echter voor wat ze waard waren! Eerst kwam nog de 0-2 waarop LSVV nog iets terug wist te doen: 1-2. Een nederlaag kon niet afgewend worden. Foresters scoorde nogmaals ondanks diverse reddingen van Morris: 1-3. Op 1 doelpunt was LSVV 3de geworden in de poule. Koedijk had met 2-3 verloren van Foresters en ook tegen HBC gelijk gespeeld terwijl HBC met 0-3 klop had gekregen van Foresters.

In de eerste kruiswedstrijd zagen we dan eindelijk weer het voetbal dat we kennen van de E3: Fortuna Wormerveer werd over de knie gelegd en met een goede veldbezetting werd de tegenstander gek gedraaid. Esper in de diepte en Kelvin van rechts naar binnen in de korte hoek wisten te zorgen voor een 2-0 voorsprong, waarna Esper ook nog keurig diepgang afrondde met een schuiver in de verre hoek. Rustig en goed! Daarop lieten de jongens de teugels een beetje vieren, toch een beetje moe? Daardoor kon Wormerveer ook wat mooie aanvallen laten zien waarbij de LSVV verdediging regelmatig in ondertal kwam. Maar goed verdedigen, kunst en vliegwerk plus een paar goede reddingen zorgden ervoor dat de 3-0 op het bord bleef. Ook LSVV had diverse kansen op meer en uiteindelijk werd Luuk diep gestuurd, die maakte geen fout en zorgde voor een ontspannen 4-0.

Als laatste kwam FC Castricum als tegenstander. LSVV zette het goede spel voort. Sem, Esper en Sylvan speelden de verdediging op een moment helemaal zoek! Sem weer op Sylvan en vervolgens Enoch: Net niet! De tegenstander leefde voornamelijk op uitbraken, maar Sem, Kevin en Jayden wisten met hulp van Enoch en af en toe een voorhoede speler de tegenstander goed van zich af te houden. Het veldoverwicht werd in een doelpunt uitgedrukt met een mooie dieptepass op Esper die goed afrondde. LSVV had diverse kansen op meer, maar een goede keeper en wat pech hield de stand op 1-0. Terwijl LSVV de wedstrijd al binnen had moeten hebben zorgde een counter van FC Castricum voor een domper: 1-1. Daarop had LSVV toch weer diverse kansen op de overwinning, maar het bleef 1-1. Op zich wel aardig want daardoor moesten penalties de winnaar aanwijzen. LSVV nam die ruim beter dan de tegenstander waardoor het toernooi op de 9de plek (van 16) werd afgerond. Met wat meer geluk en kalmte had het nog beter gekund maar de jongens hebben allemaal goed hun best gedaan en ook weer laten zien dat ze goed kunnen voetballen! 1 verloren, 2 gelijk en 2 gewonnen (1 op penalties)!

Uitstekend gedaan jongens! We zijn weer trots op jullie!

De coaches.