LSVV A1-Spartanen A1 (Tijl)

Geplaatst op maandag, 19 oktober 2015 |

Na twee keer drie kwartier in de regen stond er een 2-2 op het scorebord. Een terechte uitslag. De Spartanen bleek, zoals verwacht, een geduchte tegenstander. Wederom begonnen we slecht aan de wedstrijd. Voordat we het in gaten hadden lag de bal er al in bij ons (snelste goal tegen dit seizoen). Het koste  ons dit keer ruim twintig minuten om de stand gelijk te trekken. Een mooie individuele actie van Tijl ging hieraan vooraf. Op onnavolgbare wijze speelde hij zijn directe tegenstander uit, haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet(met links…)  op Midas die de perfecte voorzet hard achter de keeper kopte. 1-1. Ondanks enkele mooie kansen en een 100% doelpunt die onterecht werd afgekeurd (mooie actie van Sam) bleef die stand op het scorebord tot de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Kansen over en weer. Wederom een mooie actie van Tijl stond aan de basis van het tweede doelpunt van Midas. Na deze 2-1 kregen we nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas miste Midas één op één op de onzekere keeper. Niet veel later werd het 2-2. Een  goed uitgespeelde counter van de gevaarlijke voorhoede van de Spartanen ging hieraan vooraf.

Een paar minuten voor tijd kreeg Omar nog een mooie kans om de overwinning te stelen, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Al met al een verdiend gelijk spel tegen deze sterke ploeg. LSVV liet niet het beste voetbal zien en had het moeilijk tegen deze goede ploeg.

Groot compliment voor Marcel die de rol van assistent scheidsrechter weer prima invulde, voor de jongens van B1 die na rust prima invielen (Antonie en Omar) en voor Ieuan die, na 55 minuten,  de moe gestreden Dave verving aan de linkerzijde.

Het grootste compliment gaat echter naar Calvin die zowel voor A1, als het tweede stand-by was en daarna aansloot bij het eerste om in geval van nood daar zijn keepersdebuut te maken ( dat overigens niet nodig bleek)!

Dinsdag aanstaande staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de talenten van Jong Holland. LSVV zal daar naar toe gaan met een groep spelers uit de A1, enkele B junioren en een handvol jonge senioren uit de selectie van Sem en Peter. Daarover later meer.

De komende weken geen competitieprogramma. Een mooi moment om de balans eens op te maken en de batterijen weer volledig op te laden.

Frank