Kolping Boys E4 – LSVV E3: De eerste topper voor LSVV

Geplaatst op zondag, 11 oktober 2015 |

In de serie van 4 wedstrijden tegen de sterke teams in de poule moest LSVV E3 de wei van Oudorp in, Kolping E4 was de ongeslagen tegenstander (en koploper). Voor deze topper was trainer Albert ook afgereisd. Zou het team laten zien wat hij ze maandag en woensdag allemaal leert? Voor de wedstrijd werd weer gehamerd op de gebruikelijke punten: Vol gas erop, de spelers van de tegenstander opjagen en snel het verschil maken. In het begin lieten de spelers van Kolping zien goed te kunnen voetballen, maar met goede combinaties wist LSVV onder de druk van de tegenstander uit te spelen en het heft in handen te nemen. Enoch, Kelvin en Esper namen het doel van Kolping op de korrel met mooie schoten. Kelvin wist met goed doorzetten Esper aan te spelen die de bal vol in de kruising liet ploffen!
Niet lang daarna herhaalde zich dit en speelde Kelvin Esper met een mooie pass vrij, en wederom vond Esper de kruising!
De jongens waren weer in hun element en lieten mooie aanvallen zien, Sylvan, Enoch, Kelvin (Mooie pass Esper!), Esper en Jayden waren dicht bij de 3-0. Maar nu hadden de mannen even pech in de afronding. De verdedigers van LSVV schoven om beurten aan in het middenveld en tikten de bal mooi rond richting het doel van de tegenstander, al dan niet over de flanken.

Toen LSVV even niet helemaal scherp was schoot een Oudorper de bal uit een onmogelijke hoek achter Morris: 2-1. Voor de rust werd het nog bijna 3-1 toen Kelvin door Esper de diepte in gestuurd werd, maar vandaag mocht het voor Kelvin niet zo zijn….

Na een kopje water (…..) waren Sylvan, Esper en Timo lekker scherp toen LSVV onverwacht mocht ingooien. Van de verwarring bij de tegenstander profiteerde Sylvan door de goed bewegende Esper in de loop aan te gooien. Zijn weg naar het doel was vrijwel vrij en hij rondde dan ook relaxed af in de korte hoek.

Daarop verslapte de concentratie even… uit een goede uitbraak van Kolping werd de 3-2 aangetekend en toen de LSVV verdediging de bal weigerde weg te roeien in een scrimmage voor Morris kon Kolping tegen de verhouding in de 3-3 aantekenen.

De jongens lieten zien niet onder de indruk te zijn en continueerden het bombardement op het doel van Kolping. En weer was het Esper die zijn goede spel bekroonde met de 4-3. Gelukkig was in deze fase Morris ook goed op zijn post, want de LSVV defensie liet nog wel eens een tegenstander in de rug toe. Bij de spaarzame uitbraken van Kolping wist Morris de verdedigers goed te ondersteunen met een paar mooie reddingen. Met dat vertrouwen kon de verdediging met voornamelijk Sem, Timo en Jayden goed vooruit voetballen en de voorhoede aanspelen. Daarbij was wederom Kelvin dicht bij de 5-3. Kort daarop wist de defensie Sylvan op de rechter flank te vinden, die met een rush langs de lijn de Kolping verdediging naar zich toe trok en daardoor Esper in vrije positie bij de eerste paal kon aanspelen, en onze spits pakt zulke cadeautjes graag uit: 5-3!

Met Enoch daarna als centrale man werd de druk nog verder opgevoerd. Mooie schoten van zo’n beetje het hele team (en met name Luuk) werden goed gepareerd door een uitblinkende Kolping keeper. Uiteindelijk was Enoch er klaar mee en rondde een mooie slalom af met een strak schot: 6-3.

Met een solide verdediging, waarbij nog wel gelet mag worden op mensen in de rug, goed inschuivende spelers en een doelgerichte aanval hebben de jongens met mooi samenspel een goed team geheel terecht getrakteerd op een ruime nederlaag.

Goed gedaan jongens!

De trotse coaches!