De vliegende start van de F8

Geplaatst op dinsdag, 6 oktober 2015 |

Op zaterdag 19/09 trapten we af voor onze eerste competitie wedstrijd thuis tegen Egmondia F1. Na leuke en goede bekerwedstrijden gespeeld te hebben, en een uitstekende oefenwedstrijd tegen de F5, waren we benieuwd wat het niveau van de competitie zou zijn. De jongens van Egmondia (de meeste 2e jaar F) waren wat groter en sneller dan ons en kwamen dan ook verdiend op 0-1. De boys en girl lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en zochten telkens de aanval, maar het lukte niet om nog voor de rust te scoren.

De 2e helft was nog geen minuut oud of de bal lag er al in. Mustafa had na een prachtige solo de bal achter de keeper gelegd, 1-1! Daarna golfde het spel op en neer met kansen over en weer. Het was LSVV die het dichtst bij een doelpunt kwam, alleen stond de doelpaal in de weg. Al met al een mooie start tegen een goede ploeg.

 

Zaterdag 26/09 stond er een uitwedstrijd tegen Reigerboys F6 op het menu. Een middagwedstrijd met een heerlijk najaarszonnetje. Ook Reigerboys had weer een paar 2e jaars F pupillen in de gelederen. Wij wisten wel beter, geen probleem voor ons. De eerste 10 minuten gebeurde er veel voor beide doelen, maar gescoord werd er niet. Dit mede door goed keepers werk van Tess. Het eerste doelpunt werd door ons gescoord. Een snelle uitbraak werd knap afgerond door Ruben, die met een strak schot met rechts (hij is links) de keeper kansloos liet. Enkele minuten later werd Levi gelanceerd, die vanaf de middenlijn alleen op het doel van Reigerboys af kon gaan. Met een bekeken schuiver gaf hij de keeper van Reigerboys wederom het nakijken. Tess verrichte nog een paar knappe reddingen waarmee de ruststand van 0-2 op het bord kwam te staan. Na rust nam Sem de handschoenen van Tess over en ook hij moest een paar keer uitstekend handelend optreden. De 0-3 kwam van de voet van Mustafa, die weer een puike partij speelde. Mede door het harde werken van ook de andere boys , Miquel, Huub, Stan, Lars en beide Svens, konden we met een 0-3 overwinning naar huis.

 

Zaterdag 03/10 was een thuiswedstrijd tegen KSV F7. Wederom prachtig weer en een hoop support. LSVV begon goed. Binnen 5 minuten kwamen we op 1-0 na een mooie solo van Mustafa. Startend vanaf de rechterkant wist hij na een omtrekkende beweging de vijandelijke linie aan de linkerkant open te spelen en te scoren. Niet veel later volgde een prachtig doelpunt van Sem. Snoeihard met links wist hij via de onderkant van de lat de bal achter de keeper te krijgen (volgens mij zat er een deuk in het aluminium). Hierna werd KSV gevaarlijker en na een paar uitstekende reddingen van Sven B. moest hij twee maal kansloos toekijken hoe KSV fraai scoorden, waardoor de ruststand van 2-2 op het bord kwam te staan.

Na een peptalk en de nieuwe tactiek bepaald te hebben, begonnen we aan de tweede helft. Voordat het publiek terug was van de koffie, had LSVV al gescoord. Mustafa maakte zijn tweede van de dag. En daar bleef het niet bij. Ondanks het mooie weer begon het te regenen….doelpunten wel te verstaan. Tess maakte er 2 op rij. Alles lukte de 2e helft. Ruben stond als een malle te verdedigen en als er iemand langs ging, dan stond Miquel op de juiste plek om de bal tegen te houden. Lars gooide er een geweldige solo uit waarbij hij tot 3 keer toe dezelfde man het nakijken gaf. Na de 6-2 van Levi en de 7-2 door Stan bleven we doorgaan, want we wilden er nog meer maken. Er kwam nog 1 doelpunt bij. Een afgeslagen cornerbal kwam voor de voeten van Huub terecht, die hard uithaalde en scoorde. Nou heb ik me laten vertellen dat ook Stan de bal gelijktijdig raakte waardoor het doelpunt op beiden namen kwam te staan. Einduitslag 8-2 of stiekem toch 9-2? Het maakte allemaal niets uit. De winst was binnen en we hadden weer een hoop doelpuntenmakers. Zaterdag de derby uit tegen DTS en we hopen weer op veel publiek. Toppers, als jullie hard blijven trainen en elke wedstrijd jullie best blijven doen dan kon het nog wel eens een heel mooi jaar worden. Groetjes namens een trotse technische staf J.