Wedstrijdverslag LSVV F6 – VIOS F4

Geplaatst op donderdag, 17 september 2015 |

Na een prachtige en ruime overwinning tegen BOL F2 mochten wij de tweede wedstrijd de strijd aan gaan met VIOS F4. Na een pittige trainingsstage stonden de jongens en meid op en top fit aan de aftrap. Natuurlijk is het altijd spannend om na een sterk optreden te zien hoe de volgende wedstrijd verloopt, zo is het verrassingselement verdwenen en heeft de scout van de tegenstander het spel geanalyseerd en waarschijnlijk een uitgebalanceerd strijdplan uitgestippeld dat gedurende de week er op de training in is geslepen. Daarnaast is het voor de coaches altijd een vraag of de spelers overmoedig worden en naast de schoenen gaan lopen na een dergelijke gala voorstelling. Genoeg reden dus om uit te zien naar de tweede wedstrijd.

Meteen na de aftrap werd duidelijk dat het team het kan opbrengen om elke wedstrijd vol voor het resultaat te gaan en VIOS werd direct kenbaar gemaakt dat er vandaag niets te halen viel. VIOS werd dan ook direct vastgezet en op het hele veld opgejaagd om de bal binnen enkele seconden terug te veroveren á la Barcelona in haar beste jaren. Met Elora, Alexander en Finn K. als verdedigingsblok en slot op de deur, Finn B en Nick als verbindingsspelers met kracht en loopvermogen en onze eigen ‘Tridente’ met Adam, Eskil en Kars staat er een sterk collectief op de mat en wordt voor elke centimeter gevochten als leeuwen. Als VIOS al ergens dreigend werd was er altijd nog Joey die de eerste helft scherp bleef opletten op het doel.

Al snel in de wedstrijd werd het 1-0 door Kars en de storm ging pas iets liggen nadat het 4-0 was door goals van Adam, Finn B en nogmaals Kars. Vervolgens kreeg VIOS iets meer ruimte en de kans om voor de rust nog iets terug te doen met, eerlijk is eerlijk, een beauty van een goal. In de rust gaf Adam, die in spel ook wel een beetje doet denken aan Romario (afwachten tot de bal komt en dan elke kans erin schieten), aan een beetje moe te zijn (daarnaast had hij zijn werk als spits ook wel gedaan) en wel op goal te willen. Joey kwam dus ons verdedigend blok versterken in de tweede helft, zodat zelfs een muisje er niet meer door zou komen. In de tweede helft wou het team snel orde op zaken stellen en direct na de aftrap ging het team weer vol op de aanval. Het ene hoogstandje volgde het andere op en een groot aantal kansen werd gecreëerd, waarvan er drie werden benut door weer Kars, Finn B en Eskil. Omdat VIOS ook nog een goal wist te maken werd het uiteindelijk 7-2 voor LSVV F6, waardoor het zo goed als zeker geplaatst is voor de knock-out ronde van het bekertoernooi.

Na de wedstrijd worden er natuurlijk ook penalty’s genomen en ook dit onderdeel moet natuurlijk gewonnen worden. Elke penalty werd loepzuiver ingeschoten en bijna werd er een 100% score behaald. Helaas ging er één penalty net naast, ondanks dat deze prachtig ingeschoten werd.