Wedstrijdverslag LSVV F6 – Koedijk F9

Geplaatst op maandag, 14 september 2015 |

Afgelopen zaterdag stond de start van de competitie op het programma en moest F6 aantreden tegen Koedijk F9, een onbekende tegenstander. Met de ervaringen van vorig seizoen in het achterhoofd, is goed gepraat over Koedijk F9 tijdens de trainingen afgelopen week. Koedijk staat erom bekend dat alle F pupillen teams bestaan uit een mix van sublieme technische aanvallers met bikkelharde verdedigers. Dat F6 er klaar voor was bleek wel uit het feit dat ze ruim van te voren aanwezig waren. Er moest ook nog even een teamfoto gemaakt worden. Strak gestreken shirts en haren in de gel en lak. Dat laatste wekte bij Koedijk zenuwen op.

De lijnen waren uitgezet. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de bal van links naar rechts. Harde tackles werden ontweken, aanval na aanval volgden en Koedijk kwam er gewoon niet uit. Het eerste doelpunt kon ook niet lang uitblijven. Een goal uit kluts, maar niet minder nuttig.

Al snel volgden de 2-0 en 3-0, terwijl Koedijk nog niet over de middellijn was gekomen. Tactisch wisselen zorgde ervoor dat F6 een gebalanceerde voetbalmachine bleef met nog voor rust een wonderschoon doelpunt 4-0. De enige bal die onze keeper heeft gekregen was een terugspeelbal.

Na rust trok F6 weer vol vertrouwen ter strijde, met mooie rushes tot aan de achterlijn om vervolgens de bal in het doelgebied van de Koedijk sluitpost neer te leggen. Koedijk probeerde eruit te komen, maar onze middenvelders en verdedigers wisten elke poging tot aanvallen te verijdelen.

Vol zelfvertrouwen speelde F6 de wedstrijd uit. Na de 5-0 kreeg Koedijk dan toch wat ruimte en wist in de buurt van ons doel te komen. Zonder echte kansen. Een vrolijk onderonsje op het middenveld leverde geen gevaar op van een murw gespeelde tegenstander. In het laatste kwart viel nog de 6-0 binnen.

Na twee ruime overwinningen in de beker is het F6 ook gelukt om de competitie goed te starten. Zijn deze jongens en meisje nog wel te stuiten?