LSVV F3 formidabel maar uit de beker

Geplaatst op maandag, 7 september 2015 |

Het is nu inmiddels zaterdagavond en nog steeds zit de adrenaline in het lichaam vanwege een bekerwedstrijd van onze F3 hedenmorgen 9.00 uur in HHW Kruis, tegen het plaatselijke KSV F3. Wij en zij hadden allebei 2 keer gewonnen in een nagenoeg gelijk doelsaldo. Vandaag moest dus de beslissing vallen wie er door mocht in de prestigieuze beker. We hadden de hele week goed getraind en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Wel af en toe een buitje maar het veld was goed bespeelbaar en het was niet koud. De plaatselijke scheids kwam het veld op en wedstrijd begint.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren, we waren twee klassen beter en creëerde kans op kans. Van 3 meter, van 1 meter, van 50 cm en van 1 cm van de doellijn, wat we ook probeerden de bal wilde er niet in. En u voelt hem al komen dan wordt je afgestraft middels een goal van hen. Wel een mooie overigens waar ons keeper kansloos was. Wij toch enigszins teleurgesteld en we probeerde de draad weer op te pakken. Dit lukt dan ook en we maakte meer dan verdiend de 1-1. We verdienden ook een penalty maar die werd weggewuifd met een laffe stuiterbal. De rust dus in met 1-1. Ranja op , keeperwissel en dus fris het veld weer op.

Ja, en toen kregen we tweede helft voorgeschoteld waar je werkelijk je vingers bij aflikt, sensationeel waar je van minuut 1 tot en met het einde op het puntje van je stoel zit. Het spel golfde heen en weer, zij waren nu ook wat meer in hun spel en hadden een paar kansjes die onze nieuwe keeper goed pakte en onschadelijk maakte. En wij? Wij gingen rustig verder met het missen van kansen. Emoties (van vooral ouders, maar gelukkig wel mooie en goede emoties, zoals het ook hoort) liepen hoog op en mensen kwamen uit de kantine om in de regen deze hoogstaande wedstrijd te bekijken. Harde maar faire tackels, fluwelen hoogstandjes en dikke tranen bij tijde en wijlen bepaalden het wedstrijdbeeld. Tijd tikte weg en in principe hadden we genoeg aan een gelijkspel aangezien wij in 1 doelpunt meer ,een gunstiger doelsaldo hadden. Maar uit een goede aanval van KSV scoorde zij toch de 2-1. Vlak voor tijd en dus moesten we alles op alles zetten om die 2-2 te maken, risico’s nemen en alles op de aanval. Kansen wederom te over maar of een teen van de keeper of net naast of een jammerlijke misser. Hij WILDE er maar niet in. Tijd tikte weer weg en we hadden weer een aanval om te likkebaarden en 10 seconde voor tijd moest die bekroont worden met een doelpunt , publiek op de banken en de adem werd door iedereen ingehouden om de aanval te volgen maar, maar, maar de keeper had hem weer fabuleus met zijn kleine teen en scheids fluit direct af. Verloren dus. Teleurgesteld? Natuurlijk, we waren veel beter en we verdienden het om te winnen. Trots? Zeker, alle ouders glommen na zo’n voortreffelijke wedstrijd. Goed voor je rikketik? Nee, dit zijn wedstrijden die het voetbal zo mooi maken maar tjonge jonge je lijkt gelijk wel 10 jaar ouder.

Maar jongens, ga zo door en goed blijven trainen dan zullen we weinig wedstrijden verliezen dit jaar en af en toe weer zo’n prachtige thriller zou toch weer mooi zijn, maar dan graag wel een overwinning als beloning!!

Groeten Dennis