LSVV F2 MET OPGEHEVEN HOOFD UIT DE BEKER

Geplaatst op maandag, 7 september 2015 |

Afgelopen zaterdag stond de finale in de bekerpoule op het programma. Na 2 gewonnen wedstrijden moest F2 aantreden tegen FC Den Helder F2. De mannen uit de marinestad hadden ook hun beide wedstrijden gewonnen en waren gezien het veel betere doelsaldo vooraf licht favoriet. Na wat schoenproblemen vooraf begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Die moed zonk echter vrij snel in de schoenen want de eerste aanval van Den Helder was meteen raak…. 0-1 achter en nog geen bal geraakt. Al snel bleek dat het een lastige ochtend zou worden voor de mannen van F2. Het spel van Den Helder was net even beter verzorgd waardoor het spel zich vooral afspeelde op onze helft. Er werd met man en macht verdedigd en met name Kaz, Dilano, Youran en Yuran stonden achterin hun mannetje.

Heel sporadisch werden onze spitsen Jairo en Daan bereikt en ook Rob en Niels kwamen af en toe door over de flanken maar onze aanvallende intenties werden meteen teniet gedaan door een boom van een achterste man van Den Helder. Toch kon door goed verdedigingswerk van ons F2 Den Helder niet echt doordrukken waardoor de rust werd bereikt met een 0-2 achterstand. In de rust werd afgesproken om een tandje bij te schakelen en te proberen een paar doelpuntjes te maken maar ook Den Helder kwam met deze intentie uit de kleedkamer.

Uiteindelijk wist F2 in de 2e helft geen kansen meer te creëren en kon Den Helder nog 4 keer keeper Mitchell passeren die overigens weer een uitstekende pot keepte.

De penalties werden vervolgens wel met veel overtuiging gewonnen. Diverse penalties werden door onze mannen hard in het kruis geschoten en met name de stift van Niels was een prachtig hoogstandje. Al met al heeft F2 een leuke en goede bekerpoule gespeeld waarin na 2 gewonnen wedstrijden Den Helder uiteindelijk iets te sterk bleek. Volgende week de start van de competitie uit tegen Kolping Boys F3. Allemaal lekker trainen van de week en dan kijken of we volgende week de punten mee naar huis kunnen nemen.

Dirk en Marcel