LSVV F1 zet de goede start van het seizoen niet voort

Geplaatst op zaterdag, 19 september 2015 |

Vandaag mochten de mannen van F1 aantreden tegen de gelijke van AFC’34. Het was prachtig weer in Alkmaar wel even iets anders dan het weer van de afgelopen week. De trainingen waren nat en koud maar de opkomst was 100%, klasse hoor jongens.

Om half 11 trapte de jongens af en begonnen aan de eerste helft. Toen de scheidsrechter voor de tweede keer floot, voor de rust, stonden de mannen met 5-0 achter. Was AFC’34 dan zo veel beter? Dat viel eigenlijk wel mee. AFC’34 kreeg vijf kansen die ze door ons op een presenteerblaadje kregen aangereikt. En aan de andere kant gingen de ballen er niet in.

In de rust werden de mannen gewezen op de afspraken die we ook voor de wedstrijd hadden gemaakt. Met een beetje meer inzet en beleving konden de mannen er gerust nog een mooie pot van maken. De tweede helft startte vele malen beter dan de eerste. Iedereen bleef bij zijn mannetje staan en durfde de bal nu ook af te pakken. De ruimtes werden gevonden wat zorgde voor prachtige aanvallen. Guus, Jordy, Idriss en Zuhair wiste elkaar goed te vinden voorin. Tijn verdeelde het spel heel goed vanaf de mid-mid en achterin stonden Stefan, Michiel en Just goed op hun plek. En als de bal dan toch in de buurt kwam van ons doel stond Ties daar altijd nog om de bal op te pakken. Een terugkerend probleem voor de F1 is dat de bal er niet in wil. Ook deze keer was het weer het geval, uit prachtige aanvallen van Jordy en Zuhair kwamen terecht bij Guus die tot tweemaal toe de bal net naast kopte. Een doelpunt moest nu wel komen, zeker met zoveel inzet en kansen en uiteindelijk kwam de goal ook. Na een voorzet van Jordy en gerommel voor de goal kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Zuhair die de 5-1 binnen schoot. De wedstrijd ging hierna weer gelijk op waarbij beide kanten weer gevaarlijk waren. AFC’34 scoorde hierbij nog twee keer waardoor de einduitslag 7-1 werd. De tweede helft hebben we onze huid duur verkocht en hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen, ik heb in ieder geval genoten tijdens de tweede helft. Ook de penalty’s werden prachtig in geschoten, van de 9 schoten verdwenen er 6 schoten onvervalst in de kruising of prachtig in het hoekje.

Volgende week is JVC uit Julianadorp onze volgende tegenstander op sportpark Voorwaarts. Als we spelen zoals in de tweede helft gaat het een mooie wedstrijd worden.

De Coaches