LSVV F1 verdeeld de punten in het hoge noorden

Geplaatst op maandag, 7 september 2015 |

Na twee wedstrijden in het zonnetje mochten de mannen aantreden in de regen van Den Helder, maar wel op een gloednieuw kunstgrasveld. De F1 was ook deze wedstrijd nog niet compleet, want Jordy was een weekendje weg. Wel hadden we onze keeper Ties helemaal terug en ging ook Just het voorzichtig weer proberen. Voor de zekerheid hadden we Kaz van de F2 gevraagd om ons team te versterken.

Om exact 12 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De mannen van de F1 lieten gelijk zien dat er met hen niet te sollen valt en gingen ook direct in de aanval. Oogstrelend voetbal was het resultaat met Idriss op links, Zuhair op recht en Guus in de spits creëerde we kans op kans. Ook Michiel, Kaz, Just, Tijn en Stefan droegen hun steentje bij in de aanval. Hoe mooi ook het overspel en de prachtige passeer bewegingen de bal ging er niet in mede door goed keeperswerk van de tegenpartij. Doordat de mannen van F1 goed druk zette op de tegenpartij, kwamen die er aanvallend niet aan te pas. En als ze dan toch richting ons eigen doel kwamen hebben nog altijd onze keeper Ties die goed zijn mannetje stond. Na weer een mooie aanval van onze kant kregen we een corner, die werd genomen door Zuhair. Na wat gerommel voor de goal kwam de bal uiteindelijk in de voeten van Tijn. Tijn zorgde met een enorme knal voor de 0-1, ook gelijk de ruststand.

Na een zeer korte rust, zonder limonade, op het veld van Den Helder moesten de mannen al snel aan de bak. Er was te zien dat ze een goede rust hadden gemist, de mannen raakte moe. Het spel verzwakte een beetje doordat we de bal te veel bij ons hielden. Toch weerde de mannen zich kranig maar Den Helder werd gevaarlijker. Uit een corner voor ons kreeg Den Helder de bal, ze counterde uitstekend waar onze verdediging niets meer tegen kon doen, waardoor het 1-1 werd.  Hierna ging het spel over er weer en namen de zenuwen, vooral aan de kant, toe. Er moest immers gewonnen worden van Den Helder om ons te plaatsen voor de volgende ronde van de beker (Den Helder heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo). Het werden een aantal spannende minuten waarin LSVV nog vier opgelegde kansen kregen. Tot vier keer toe kwamen de mannen alleen op de keeper van Den Helder af, maar elke keer was de keeper ons te slim af of wij niet scherp. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd waardoor wij iet wat teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd huiswaarts gingen.

Volgende week beginnen we de competitie thuis tegen SVW’27, hopelijk zijn we dan compleet en zetten we het uitstekende spel van de afgelopen weken voort.

De Coaches