LSVV F1 pakt op z’n Duits de eerste drie punten van de competitie

Geplaatst op maandag, 14 september 2015 |

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma met gelijk een zware tegenstander, SVW’27. Voor het eerst dit seizoen was het team compleet, zal je net zien dat coach Frank moet werken. Gelukkig hadden we in Nick een uitstekende vervanger.

Om 8:45 floot onze scheidsrechter Sem voor het begin van de wedstrijd en de competitie. Gelijk was te zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. LSVV was technisch iets beter, terwijl SVW het vooral van de fysieke strijd moest hebben. Kansen waren er aan beide kanten, maar aan onze zijde hield onze keeper Ties met hulp van Jordy, Stefan, Just en Michiel het doel knap schoon. Aan de andere kant van het veld lukte het Tijn, Zuhair, Idriss en Guus net niet om te scoren. Met aanvallen van Guus en Idriss waren we dichtbij maar we vonden de keeper op ons pad. Ook werd er door de jongens bij vlagen fantastisch overgetikt, maar we raakte wat overmoedig. Bij één van onze aanvallen verloren we de bal. Er werd even minder goed druk gezet waardoor SVW de mogelijkheid kreeg om van afstand te schieten. Dit schot was voor onze keeper zo hard dat hij er niets aan kon doen dat de bal het doel in ging. Door deze knal raakte Ties zelfs geblesseerd, maar hij beet even op zijn tanden en bikkelde verder. Ondertussen lieten de andere jongens ook hun koppies niet hangen en gingen door met mooie aanvallen. Idriss had moeite met zijn fysieke tegenstander, maar kwam er een paar keer op karakter goed langs. Ook Tijn was heel dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet zo zijn waardoor we met een 0-1 achterstand de rust in gingen.

In de rust werden de mannen gecomplimenteerd voor hun strijdlust, maar toch moest toch nog een stapje bij. Als we doorgaan met ons goede spel zouden de goals vanzelf komen en ook die drie belangrijke punten. In de rust werd ook van keeper gewisseld, Ties ging het proberen als veldspeler en Guus trok de handschoenen aan. De mannen gingen na het fluitsignaal van een goed fluitende scheidsrechter er weer vol voor. Onze stille kracht Jordy verdeelde het spel over door het midden en links en rechts, dit leverde prachtige passeerbewegingen op van Zuhair, een schot van Michiel en voorzet van Idriss, maar de bal wilde er maar niet in. Vaak is het dan zo dat de tegenstander scoort, maar dat was niet het geval, al kwamen we een aantal keer goed weg. Maar goed wat wil je met Just, Tijn, Guus en Stefan achterin. De wedstrijd bleef spannend zeker toen Zuhair de bal op het middenveld veroverde. Op Ibrahimovic achtige wijze passeerde hij niet één, niet twee, maar drie man en uiteindelijk ook de keeper. De verdiende 1-1 stond op het scorebord. De mannen gingen hierna samen voor de winst en het tweede doelpunt. De spanning aan de kant was te snijden zeker toen de laatste minuut van de wedstrijd in ging. Zuhair ging samen met Michiel de counter in. Zuhair coachte zijn team enoot door hem alvast naar de goede plek te sturen, onder tussen ging hij zelf richting de achterlijn. De bal werd vervolgens op maat voorgezet en Michiel hoefde alleen zijn hoofd er nog tegen te zetten. De 2-1 zat tegen de touwen, gelijk hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. De eerste drie punten zijn binnen, maar nog belangrijker we hebben goed gespeeld. We hebben laten zien dat je met slim voetbal uiteindelijk meer bereikt dan met fysiek voetbal.

Vol vertrouwen gaan we volgende week naar Alkmaar om tegen AFC’34 te spelen. Weer een zware pot waar we weer alles uit de kast moeten zien te halen. Maar aan jullie inzet zal het niet liggen.

De Coaches