LSVV E3: Kraait Victorie in openingswedstrijd van het seizoen

Geplaatst op maandag, 14 september 2015 |

Na een succesvolle eerste beker campagne was het 12 september tijd voor het eerste competitie duel, tegen Victoria O E2.
Voor de wedstrijd werd met de jongens afgesproken fanatiek te beginnen en de tegenstander meteen de wil op te leggen. De jongens lieten bij aanvang meteen zien dat de woorden goed in de oren geknoopt waren. Met Sem als verdeelstation vanuit de verdediging werd Victoria O over de flanken overrompeld, met goede combinaties werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. Uit een net te diepe pass van Enoch wist Esper als eerste het net te vinden, aarzelend optreden van de keeper werd goed afgestraft!

Daarna mocht Luuk op aangeven van Jayden wegdraaien van zijn tegenstander en in de verre hoek erg mooi binnen schieten. Toen was eigenlijk het hek van de dam. De tegenstander werd het leder niet gegund en via Esper op Sylvan was het alweer bijna prijs, maar de laatste had zijn vizier nog niet op scherp staan. Even later droop de kwaliteit van de aanval af: van Luuk naar Sylvan, mannetje uitspelen, voorzet: 3-0 door Esper! Niet lang daarna werd wederom op dezelfde wijze geprofiteerd van de ruimte op de linker flank en nu was het Kelvin die doeltreffend afrondde. De coaches hoefden niets te sturen, het was puur genieten. Vlak voor het fluitsignaal werd het kwintet vol gemaakt door Enoch, die goed profiteerde van het gat dat spits Timo voor hem trok.

In de tweede helft had de tegenstander ingegrepen door een grotere keeper op doel te zetten. Dat mocht echter niet baten toen linksbuiten Sylvan zijn mannetje weer eens de hakken liet zien, naar binnen trok, de spitsen Esper en Kelvin oversloeg en zelf strak binnen pegelde in de korte hoek.
Via een goed diepgaande Esper en een eigen doelpunt uit een corner van Kelvin werd de score verder opgevoerd.
Toen pas kwam Victoria O pas weer aan een kans toe, die door Morris professioneel naast werd gekeken. Morris moest overigens zijn benen een paar keer uit zijn romp sprinten omdat hij zich ook voorin ging vertonen bij corners om ook op het scorebord te komen.
Enoch was een bonus door zijn persoonlijke sponsor in het vooruitzicht gesteld bij een score van 3 doelpunten. Hij liet echter zien niet zelfzuchtig te zijn en te strooien met passjes vanaf het middenveld op de spits en vleugspelers om hen in staat te stellen om te scoren. Een paar keer stonden keeper en aluminium hem in de weg, maar gelukkig wist Enoch een voorzet mooi laag in de hoek af te ronden voor de 9-0.
Als toetje volgde nog een schitterende counter, waarbij Kelvin op een dieptepass van Luuk stuitte op de keeper. Enoch kon de rebound doeltreffend afronden voor de dubbele cijfers en zijn eigen bonus!
De jongens lieten deze wedstrijd weer zien dat ze de persoonlijke kwaliteiten optimaal weten te benutten door een goede veldbezetting en mooi samenspel.
Chapeau, jongens!

De coaches