LSVV E3: De eerste serieuze tegenstand in Zuid-Scharwoude?!

Geplaatst op zaterdag, 26 september 2015 |

LSVV E3 mocht na een weekje vrij de handschoen opnemen tegen Dynamo E1 uit Ursem. Op de voetbal.nl app hadden we gezien dat Dynamo 2 keer had gewonnen en mede koploper was. Het was dus zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen en een ruime voorbereiding te hebben.

Gelukkig was bijna iedereen op tijd en konden we op het ‘zandveld’ beginnen aan de voorbereiding door warm te lopen en Morris in te schieten. De afspraken werden nog even erin gedrild: 1 verdediger inschuiven, vleugels breed bij balbezit en de vleugel aanvallers iets terugzakken om aanspeelbaar te zijn.

Enoch mocht in de spits beginnen omdat onze vaste spits weliswaar ruim op tijd op het complex was maar veel te laat in de kleedkamer. LSVV moest toch bij het begin van de wedstrijd even wakker worden. Dit waren wel wat grotere en betere tegenstanders dan we een paar wedstrijden gewend waren. Na een paar minuten aftasten kwam er echter een diepe bal op Sylvan, die voor de verandering op rechts was begonnen. Hij sneed naar binnen langs de verdediging van Dynamo en rondde netjes met links af in de korte hoek. De tegenstander bleek echter ook wel hoop op een goed resultaat te hebben en schoof wat spelers naar voren. Daarmee ontstond er ook ruimte voor de aanvallers van LSVV. Die maakten daar gretig gebruik van en toen een schot van alweer Sylvan door de keeper van Dynamo werd weg gebokst, liet Enoch uit de rebound een slalom zien en een doeltreffend schot voor de 2-0.

Dynamo was echter verre van ongevaarlijk, LSVV was weliswaar de bovenliggende partij maar regelmatig brak de tegenstander ook goed uit met aardig combinatiespel. Gelukkig waren de LSVV verdedigers (Timo, Sem, Enoch en Jayden) alert en sneller dan de tegenstander. En waren zij een keer te laat of uitgespeeld was daar ook nog een aantal keer keeper Morris om het gevaar te keren.

LSVV liet weer mooi spel zien: de buitenspelers zorgden voor de ruimte waar de verdedigers om beurten in konden opstomen. Daarbij liet Esper zien deze wedstrijd in goede vorm te verkeren, het aantal 1-2’tjes en combinaties, dat hij opzette met zijn medespelers, was bijna niet te tellen. Dat moest wel resulteren in een uitbreiding van de score. Toen Esper weer eens aangespeeld werd legde hij de bal op 15 meter van het doel keurig klaar voor Jayden, die zijn specialiteit van het huis etaleerde: Als een streep verdween via onderkant lat achter de verbouwereerde keeper van Dynamo.

Niet lang daarop kwam Dynamo terug in de wedstrijd toen er even geen druk op de verdedigers van Dynamo werd gezet en de centrale man van Dynamo liet zien dat hij ook wel een balletje kon trappen. Van afstand vloog het leer hoog het doel van Morris in….

Vlak voor rust werd de marge echter weer op 3 gebracht toen uit een corner Esper de 4-1 kon aantekenen bij de tweede paal. In de rust gaven de jongens aan dat ze beter op de aanvallers van Dynamo moesten letten, die regelmatig in hun rug gingen lopen en dat de vleugel aanvallers zich iets meer moesten laten zakken om aanspeelbaar te zijn.

Dat had als resultaat dat de jongens in de tweede helft de bal nog beter lieten lopen. Kans op kans werd gecreëerd in aanvallen waarbij de jongens veel beweging lieten zien en ze mooie acties afwisselden met goede combinaties. Op links konden Timo en Luuk elkaar goed vinden met Enoch of Sem als tussenstation, op de andere kant waren het Sem, Kelvin en Sylvan die elkaar het leer gunden. Spits Esper had het geluk echter niet aan zijn zijde deze wedstrijd. Hoewel hij erg goed speelde wilde het deze dag niet lukken met de afronding. Uiteindelijk was het Sylvan die profiteerde van een blunder van de Dynamo keeper en van afstand de 5-1 aantekende.

De tegenstander bleef echter weglopen uit de rug van onze defensie, hopende op een counter tussen de vele kansen voor LSVV door. Die kwam er ook: op een mooie dieptepass wist de spits van Dynamo de bal net eerder te bereiken dan Morris en de 5-2 aan te tekenen.

Dat was echter een spaarzaam moment in de schiettent op de keeper van Dynamo, die liet zien over talent te beschikken: diverse schoten (Kelvin, Esper diverse keren, Sem, Enoch) hield de keeper eruit of keek de bal over en naast.

Uiteindelijk kon Sem opstomen op rechts, en toen zijn harde schot door de keeper van Dynamo werd gekeerd had hij oog voor Kelvin die de bal cool in de hoek prikte voor de eindstand: 6-2.

De coaches zijn weer erg trots op onze jongens!