Nipte 0-1 Bekeroverwinning LSVV tegen KGB !

Geplaatst op maandag, 24 augustus 2015 |

Afgelopen zondag stond de 1e bekerwedstrijd voor LSVV 1 op het programma. Op sportpark de Rozeboom in Bovenkarspel was zondag 3e klasser KGB 1 de tegenstander. LSVV startte , voor het eerst na zijn operatie , met Daan Brinkkemper , terug bij LSVV na 5 seizoenen SVW’ 27, in de basis. Moe maar redelijk voldaan stond hij in de rust zijn plaats weer af om wellicht a.s. woensdag een vervolg aan zijn eerste optreden te geven.

Na een goede beginfase aan LSVV-zijde was het de ploeg van trainer Richard Bulterman die meer en meer profiteerde van de ruimte welke LSVV bood en daardoor ook meer balbezit kon noteren. Een ingelaste drinkpauze halverwege de 1e helft deed het duel weer in ons voordeel keren. Een aantal mooie aanvallen waren te noteren en uit een hiervan leek de zwoegende middenvelder Tom Melten met een mooie pegel van afstand te scoren maar zijn schot werd door de paal gekeerd. Verdediger Maik den Iseger was zo slim geweest om goed door te lopen en via zijn lichaam verdween de terugkaatsende bal in het doel.

In de 2e helft bleef LSVV de regie over de wedstrijd houden en kreeg het via Danny Konijn , na goed voorbereidend werk van de ingevallen Anwar Aoulad Lfadil , een grote kans op de 0-2 maar helaas verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal net als een ingeschoten bal van de eveneens ingevallen William van der Leeden. En hoewel KGB met zijn laatste krachten er nog een slotoffensief probeerde uit te persen , bleef de LSVV-verdediging attent en wist doelman Dave Stet de “nul” te handhaven. Nog te vermelden het goede en rustige optreden van beide assistent-scheidsrechters alsmede arbiter Jeroen Koene uit Zaandam die soeverein leidde en in het sportieve duel de kaarten op zak kon houden.

Doordat een dag eerder zaterdag 2e klasser Monnickendam , na een 0-1 achterstand met de rust , uiteindelijk hun eerste bekerwedstrijd met 4-1 wist te winnen van zaterdag 3e klasser DZS uit Wijde Wormer , wordt het komende woensdag op sportpark Voorwaarts ongetwijfeld een interessante krachtmeting om 19.30 uur als datzelfde Monnickendam onze tegenstander is in de 2e bekerwedstrijd.

Een voorbeschouwing op deze wedstrijd is vanaf maandag op de LSVV-site te lezen.

LSVV 2 moest thuis in hun 1e bekerwedstrijd tegen FC Den Helder 2 na een 0-2 achterstand met de rust, uiteindelijk met 0-3 het onderspit delven tegen de kersverse 1e klasser maar met name het LSVV-spel in de 2e helft biedt perspectief voor beter en wellicht is dat a.s. donderdagavond al te zien in Heiloo als om 19.30 uur wordt aangetreden tegen HSV 2….ben benieuwd..

Sem