LSVV F3 flitsend van start

Geplaatst op maandag, 24 augustus 2015 |

Zaterdag 22 augustus moesten we tegen SVW uit HHW.  F3 is dit jaar een mix van 1e jaars F die vorig jaar toch al in de F speelden maar eigenlijk nog een mini waren , aangevuld met zeer talentvolle mini’s die nu voor het eerst echt F zijn en dus ook voor het eerst op een half veld spelen.

Dan is altijd even de vraag hoe dit klikt met elkaar. Gaat het stroef of is het direct een geoliede machine ?. Na 2 keer te hebben getraind gingen we nu nog even zonder verwachtingen naar HHW. Vervelend daar is altijd dat je daar eerst de trap op moet voordat je daar überhaupt de kantine/wedstrijdsecretariaat kunt bereiken. Daarna moet je naar kleedkamer 16 en spelen op veld C1. Wij hebben dan toch uiteindelijk een beetje gevoel dat we eigenlijk in kleedkamer 1 moeten zitten en eigenlijk moeten spelen op veld A. Maar goed , SVW was blijkbaar op de hoogte dat we dit jaar wel een erg talentvolle lichting hebben in de F3. Gelukkig speelden we op echt gras  wat de echte liefhebbers toch erg aanspreekt. Het publiek was in grote aantallen opgekomen op deze openingswedstrijd en het was tevens mooi weer , dus niets stond in de weg om er een mooie wedstrijd van te maken. Wedstrijd begint.

SVW begon goed en had wat kansjes maar die werden gelijk onschadelijk gemaakt door onze keeper. Langzaam namen we het heft in handen en dit resulteerde gelijk in kansen en mogelijkheden. Het was eigenlijk een kwestie van tijd maar toch redelijk snel viel de 0-1. Ban gebroken en dan is het zaak om door te stomen. Gebeurde dus ook en we gingen met 0-4 de rust in. Ja, wat moet je dan doen als team: of doorstomen of werken aan het spel. We kozen voor het eerste, niet teveel nadenken en alleen maar gaan voor die doelpunten. We wonnen uiteindelijk dik verdiend met 8 of 9-1. Spannender was de strafschoppenserie waar onze keeper uiteindelijk mocht aanleggen voor de winnende maar ook die ging weer feilloos in het hoekkie.  Kortom een zeer goede start maar we mogen nog niet te hard van de toren blazen want qua spel moet het wel nog wat beter en hier en daar hebben we nog wat conditie/kracht tekort met daarbij ook hier en daar een nog iets te groot vakantiebuikje . Maar dit mag de pret absoluut niet drukken want als je met twee vingers in de neus zo dik wint, met af en toe prachtig voetbal dan mag je daar weer een hele week van genieten. Zeker als je wint van die Waarders.

Groeten Dennis