LSVV F1 pakt de eerste drie punten van het seizoen

Geplaatst op zaterdag, 22 augustus 2015 |

2015-08-22-F1Na een eerste week trainen stond zaterdag al gelijk de eerste wedstrijd op het programma. Voor onze eerste bekerwedstrijd mochten we helemaal naar Hoogkarspel om te spelen tegen Spirit F1. Helaas is het team nog niet helemaal compleet, omdat onze keeper Ties herstellende is van een sleutelbeenbreuk.

Na een goede warming-up begonnen de mannen met Jordy op de goal goed aan de wedstrijd. Het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Tijn had enkele goede schoten op doel en ook Zuhair was dichtbij de eerste goal van het seizoen. Uit de eerste aanval van de mannen van Spirit werd een corner veroverd. Deze corner kwam voor bij de tweede paal waarna de bal onhoudbaar achter de keeper in het doel verdween. De jongens keken geheel tegen de verhouding tegen een achterstand aan, maar geen moment lieten ze koppies hangen. Door het blok van Stefan en Just kwamen de Hoogkarspelers niet meer in de buurt van onze goal en voorin speelden de mannen vol op de aanval. Het duurde ook niet lang voordat de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Guus schoot ons met een goed schot op gelijke hoogte en had daarmee zijn eerste verjaardagscadeau binnen. De mannen hadden geroken aan een doelpunt en gingen vrolijk verder waar ze mee bezig waren. Uit een voorzet van de sterk speelde Tijn scoorde Michiel de 2-1. Niet veel later was het weer Michiel die met een afstandsschot de ruststand op 3-1 bracht.

Na de limonade begonnen we de tweede helft met Tijn op het doel en Jordy als centrale middenvelder. Spirit kwam er eigenlijk niet aan te pas. Er werd heel goed samen gespeeld, het veld goed breed gehouden en voor elke meter gevochten precies zoals afgesproken. Uit een mooi opgezette counter van Idriss en Zuhair wist goudhaantje Guus zijn tweede goal van het seizoen te maken. De F1 zette het goede spel door. Just liet er geen enkele tegenstander door, Jordy hield goed overzicht net als Michiel, Tijn hield goed zijn goal leeg, Stefan vocht voor elke meter, Ties hielp coaches met goede aanwijzingen, Idriss en Zuhair zette goed druk bij de tegenpartij waardoor Guus de 5-1 mocht maken en zich voor deze week topscoorder van het team mag noemen. Aan het einde van de wedstrijd werden we toch een beetje moe en verslapte we een klein beetje waardoor Spirit via een schot van afstand nog op 2-5 kwam. Dit was ook gelijk de einduitslag van een prachtige pot voetbal. De complimenten gaan naar het hele team die samen heel goed voetbalt hebben. We zijn trots op jullie.

Volgende week trappen we om 8:45 af voor onze eerste thuiswedstrijd tegen Zoaven F1. Bij winst zijn we bijna zeker van de volgende ronde in de beker. Als we het spel van vandaag voortzetten moet dat helemaal goed komen!

De Coaches