LSVV E3: Het regent, het regent…

Geplaatst op zondag, 30 augustus 2015 |

Voor de tweede bekerwedstrijd mocht LSVV E3 het opnemen tegen VZV E1 uit ’t Veld.
De jongens stonden weer te trappelen van ongeduld. Na een paar standaard tactische aanwijzingen van de coaches liepen de jongens zich eerst even netjes warm, lekker in het ochtend zonnetje. Vervolgens schoten de jongens keurig om de beurt Morris warm op aangeven van coach Lodewijk.

Om half elf begon de wedstrijd en al snel zagen de toeschouwers hetzelfde beeld als tegen DTS. LSVV voetbalde soeverein met netjes combinatiespel naar voren. Bij balverlies werd snel druk gezet en de bal terug veroverd. VZV kreeg geen kans hun snelle spits in stelling te brengen. Toch duurde het een tijdje vooraleer Esper uit een corner van Luuk de 0-1 mocht aantekenen.
De mannen grepen VZV bij de strot maar het geluk in de afronding mistte. Toch kwam Enoch, die in de spits speelde op karakteristieke wijze naar voren om de bal van afstand in het doel te poeieren.
De tegenstander werd murw gecombineerd met een mooie combinatie van Enoch en Sem, waarmee ze keurig Luuk vrij speelden die met zijn mooie linker de 0-3 aantekende.
LSVV creëerde kans op kans, onder andere Jayden met een vlammend afstandsschot. Het duurde echter tot vlak voor rust tot Kelvin op aangeven van Esper de 0-4 in de kruising knalde tot verwarring van een deel van het publiek: het doel was lek, waardoor de bal naast leek……

In de rust werden de jongens aangespoord om vooral via combinatie voetbal VZV gek te spelen en weer de dubbele cijfers te halen.
De tweede helft begon met een vertraging: de scheidsrechter ging nog even de bal oppompen. Maar toen de scheidsrechter weer floot begon het te regenen. Doelpunten wel te verstaan. Bijna elke aanval van LSVV werd doeltreffend afgerond:
Via Kelvin en Enoch werd het 0-6. Met een fantastisch schot dat via lat, paal en paal in de het doel verdween tekende Enoch ook voor de 0-7.De spelers hadden veel oog voor elkaar. Ze vonden elkaar zo makkelijk dat de tegenstander er moedeloos van werd:
2 maal Sem, Timo, 4 maal Esper, Sylvan en Kelvin zorgden voor 16 doelpunten! VZV mocht na de 0-14 met een mannetje extra op het veld meer aan spelen proberen toe te komen. Omdat LSVV onderhand een 1 1 5 systeem (1 keeper, 1 verdediger en 5 aanvallers) hanteerde kon VZV nog 2 eretreffers langs Morris prikken.

Fantastisch gedaan, jongens! Volgende week gaan we naar Schagen om de laatste bekerwedstrijd in de poule te spelen.

De coaches.