Dubbele cijfers voor E3!

Geplaatst op zaterdag, 22 augustus 2015 |

Na de zware oefenwedstrijd op donderdag avond tegen Reiger boys begon zaterdagochtend om 10:00 de beker campagne voor de E3. De eerste tegenstander daarin was aartsrivaal DTS, die kwam in Noord-Scharwoude op bezoek. Voor de wedstrijd was er op het veld sprake van vriendelijke rivaliteit. Heel veel spelers van beide teams kennen elkaar van school, judo en andere activiteiten.

De wedstrijd begon goed voor LSVV, er werden behoorlijk wat kansjes gecreëerd voor schoten van afstand, die echter allemaal naast gingen. Na een minuut of vijf ging Enoch zich ermee bemoeien als centrale man in het team. Hij werd vrijgespeeld en middels een hard schot kwam de 1-0 voorsprong op het bord!

DTS liet zich echter niet uit het veld slaan en probeerde onder de druk uit te spelen met snelle aanvallers, dat spel resulteerde in een schot in het zijnet. LSVV moest dus wel op blijven letten!

Enoch werd kort daarop nogmaals vrijgespeeld in het centrum en tekende ook voor de 2-0 met een strak afstandsschot. Om wat meer lijn in de aanval te krijgen kregen de wissels van hoofdtrainer Hans Jak nog wat aanwijzingen, dat resulteerde in de 3-0 van Timo via een afstandsschot dat door DTS van richting werd veranderd. Daarna kwam de netste aanval van de eerste helft. Sem behield het overzicht en passte keurig buitenom op Esper die vrije doortocht had en keurig in de korte hoek afrondde: 4-0.

In de rust namen de spelers de aanwijzingen van de coaches gretig tot zich, net als de limonade.
Daardoor kwam LSVV furieus uit de startblokken in de tweede helft. Met fraai combinatiespel over het hele veld werd DTS van het kastje naar de muur gespeeld: eerst Sylvan op een pass van Luuk van linksbuiten naar binnen en mooi afgerond, daarna Kelvin op een schitterende (!) steekbal van Enoch en vervolgens was het Timo die subtiel met de hak een ziedend schot van Jayden binnen tikte: 7-0.

De aanvallers hielpen de verdediging door al vroeg te storen. Daarmee veroverde Esper de bal en schoot de bal hoog in het doel. Vooral via de flanken kwamen de jongens goed door: Timo van rechts laag op Kelvin en Esper die beiden goed afrondden: 10-0!! Tussendoor genoten de toeschouwers van mooi aanvallend voetbal met een legio aan kansen: paal, lat en een kranige DTS keeper stonden een nog ruimere voorsprong in de weg.

Op het eind van de wedstrijd liep bijna heel LSVV E3 in de voorhoede, zelfs keeper Morris meldde zich in de spits! Daardoor kon DTS nog een paar goede counters opzetten tussen de kansenregen voor LSVV door. Een paar keer waren de verdedigers en Morris op doel er nog op tijd bij. Maar toch wist DTS er nog een ere treffer in te frummelen: 10-1.

De jongens lieten vooral de tweede helft mooi spel zien, waar de coaches erg trots op zijn!
Op naar de volgende tegenstander!

De Coaches.