Benauwde overwinning op Alcmaria Victrix

Geplaatst op maandag, 31 augustus 2015 |

Benauwde overwinning op Alcmaria Victrix

Op woensdag avond 26 augustus stond de derde tegenstander van E3 op het programma. Dit keer een oefenwedstrijd tegen Alcmaria Victrix E4. Een club met een rijk verleden uit Alkmaar. Coach Hans heeft een verleden bij Alcmaria, dus winst was hem wel wat waard. Het team was blij dat Luuk weer aansloot bij de selectie na een blessure op de maandag training. Hans & Hans (Jak en Meurs) waren bang voor een zwaardere blessure maar gelukkig viel dit mee. Omdat er zwaar onweer verwacht werd, begonnen we al om 17:55 aan de wedstrijd. Alcmaria werd terug gedrongen, dat zag er goed uit. Maar al snel werd duidelijk waar Alcmaria op getraind had: de omschakeling. Binnen de kortste keren stond LSVV 2-0 achter. Alcmaria speelde de bal snel diep waar de Alcmariaanse spitsen met hoge snelheid achteraan joegen. De verdediging en keeper Morris werden tot oplettendheid gemaand door de coaches en de aanval aangespoord om de aansluiting te bewerkstelligen. Luuk zorgde voor de aansluitingstreffer en even later tekende Kelvin de 2-2 aan. Vervolgens mocht Enoch inschuiven om schitterend de 2-3 in de touwen te jagen. Jammer genoeg was de verdediging toch weer even onachtzaam waardoor Alcmaria de 3-3 kon aantekenen. Na een relaxte rust met heerlijke limonade begonnen de jongens bijzonder voortvarend aan de tweede helft. Esper toonde zijn goede vorm door op (mooi!) aangeven van Kelvin voor een hernieuwde voorsprong te zorgen en even later zelf de bal te veroveren, te soleren door de verdediging en af te ronden voor 3-5. LSVV zat op rozen en liet weer het combinatiespel van de tweede helft tegen DTS zien: Luuk op aangeven van Esper, net niet! Sylvan op de lat en uit de rebound op de paal.
De jongens lieten zien wat ze in de training voorgeschoteld krijgen. Mooie aanvallen over de flanken werden afgevuurd op Alcmaria. De keeper van Alcmaria stond echter zijn mannetje en de LSVV-aanvallers hadden ook wat pech. Doordat LSVV de kansen niet afmaakte wist Alcmaria uit geslagen positie toch weer terug te keren in de wedstrijd. Met een goede counter en een gelukje wisten de gastheren toch weer de 5-4 aan te tekenen, ondanks de prima verdedigende acties van Sem, Enoch en surrogaatverdediger Kelvin (super goed gedaan Kelvin!).
Daardoor werd de wedstrijd toch weer spannend. Na aanvallen over en weer wist Alcmaria nota bene de gelijkmaker aan te tekenen. LSVV wist zich te herpakken en met Timo, Esper, Sylvan en Luuk in de aanval werd Alcmaria weer onder druk gezet. Uiteindelijk wist Enoch 2 maal schitterend te soleren naar een doelpunt, geholpen door de gaten trekkende aanvallers van LSVV. Zo werd met een sterk collectief toch weer een resultaat neergezet: 5-7 winst!
Op naar VZV E1 (’t Veld) voor de beker komende zaterdag!

De coaches