Woordje van de Voorzitter……

Geplaatst op zondag, 22 december 2019 |

VAN DE VOORZITTER

Het is rond de jaarwisseling een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. In de eerste plaats is het goed om te weten dat het aantal spelende leden momenteel 621 bedraagt en dit betekent dat het de laatste 2 jaar stabiel is gebleven.

Sportief gezien draaide het “eerste” goed mee in de eerste Klasse. Het “tweede” heeft het moeilijker. Via de nacompetitie werd vorig seizoen degradatie weliswaar voorkomen, maar ook dit seizoen moet er hard geknokt worden voor ieder punt.

In het voorjaar werden Dames 2 (nu Dames 1), JO17-2, JO11-3, JO14-1, kampioen. Bij de jeugd waren veel kampioenen in de najaarscompetitie: JO11-1, JO11-2, JO12-1, JO12-2, JO13-1, JO-14,2, JO17-2 en JO19-1 behaalden allen de 1e plaats in hun klasse! Top!

Veel jeugdteams spelen het komend voorjaar in de Hoofdklasse, een signaal dat er een goede lijn in zit bij de jeugd. Op de nieuwjaarsbijeenkomst mogen we aan 9 jeugdtrainers het trainingsdiploma uitreiken. Langs deze weg proberen we onze jeugdopleiding continue te verbeteren. De eerste wedstrijd van het G-voetbalteam werd gespeeld tegen Zouaven, mogelijk heeft dit een aanzuigende werking op nieuwe spelers, die we nog wel kunnen gebruiken.

In December hebben de meisjes van MO17, MO15 en MO13 meegedaan aan een voetbalclinic bij VV Alkmaar en hierna hebben zij de wedstrijd VV Alkmaar tegen         SC Heerenveen bijgewoond. Voor de meisjes tot 13 jaar werd op 13 juli een AZ clinic georganiseerd. Meisjes van omliggende verenigingen werden hiervoor ook uitgenodigd. Gelijktijdig werd voor de jongste jongens ook een clinic georganiseerd.

Om extra inkomsten te genereren, werden weer vele activiteiten ondernomen, zoals verhuur van ons clubgebouw aan de B.S.O. (Buiten Schoolse Opvang), de geranium actie,  de Rabo Clubkas Campagne, het Jeugdtoernooi en het Tientjestoernooi. Met de inzet van de vele vrijwilligers werden al deze evenementen weer een succes.

In het clubgebouw is ook weer veel gebeurd. De kleedkamers 2-3-4 zijn compleet gerenoveerd en zien er weer prachtig uit. De dakbedekking bleek zo slecht te zijn dat uitstel van reparatie niet meer mogelijk was. Het dakleer van het gehele dak is inmiddels vernieuwd. Dat betekent een onverwachte kostenpost van € 22.500,– waarop we niet gerekend hadden. Maar ook is er een positief bericht, de kunstgrasvelden zijn in November weer voor 2 jaar goedgekeurd. Dit geeft ons 2 jaar meer de tijd om geld de reserveren voor de vervanging. Met behulp van de veteranen hebben we een 3–tal mooie statafels gekregen en de Club van Honderd heeft 40 barkrukken en een  beamer geschonken.

Over de Club van Honderd gesproken; komend jaar hopen zij het 200-ste lid te verwelkomen. Deze club is een grote steun voor onze vereniging en zelden doen wij er tevergeefs een beroep op.

De bezetting van de kantine op zaterdag blijft een probleem. Mocht U ons willen helpen op zaterdag meld U zich dan alstublieft aan. Gezien de stijging van de inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen in de kantine per 1 januari licht te verhogen.

De nieuwe opzet van de vrjwilligersdag met brunch, de laatste wedstrijd van het “Eerste” en daarna feest, was een succes, Daarom wordt deze opzet voor komend seizoen herhaald. Dus reserveer alvast in uw agenda: Zondag 17 mei LSVV-Hoofddorp en tevens medewerkersdag.

Dit was een greep uit alles wat zoal gebeurt bij LSVV, zonder daarbij compleet te willen zijn.

Iedereen weer hartelijke dank voor de inzet voor onze mooie club.

Tot slot wil ik u uitnodigen voor de feestavond op zaterdag 4 januari 2020, aanvang 19.00 uur.

En ik wens iedereen, mede namens het hele bestuur, fijne feestdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

Piet G.J. Kramer, voorzitter.