JO13-1 NEEMT PUNTEN MEE NAAR HUIS VANUIT HEERHUGOWAARD

Geplaatst op vrijdag, 4 oktober 2019 | ,

••• BIJDRAGE PETER KOMMAS!

Deze week in de schijnwerpers Jolle Khoenkhoen, Jolle had het zichtbaar moeilijk de afgelopen weken. Wat in gedachten de perfecte pass of het prachtige doelpunt zou moeten opleveren leek hem praktisch maar niet te lukken. Toch waren het momenten, want Jolle is een vechter en geeft niet zomaar op, wekelijks zien we als trainers en ook zijn medespelers dat hij keihard werkt en groeit in zijn spel. De frustratie die hij helaas toch had in die momenten waarop het niet lukte waren niet lekker voor zijn zelfvertrouwen. Wat is er dan beter dan in een wedstrijd te scoren. Dat deed hij vandaag waarmee hij de wedstrijd definitief op slot gooide voor gastheer SVW’27.

Even naar het begin….. Tijdens de warming-up op het complex van SVW’27 bleek dat er een voorgaande wedstrijd op ons veld langer zou duren dan de geplande tijden. Als de mannen lekker warm gedraaid zijn nog maar even relaxed afronden op doel, toch nemen we dat rustige gevoel mee de wedstrijd in. SVW’27 is op alle fronten feller en erop gebrand om de nummer twee op de ranglijst eens te laten voelen dat het allemaal niet vanzelf gaat.

LSVV houdt het veld te klein en komt niet aan voetballen toe, daardoor veel onnodig balverlies en steeds is het SVW’27 die er een stapje eerder is. Uit een corner weet SVW’27 de openingstreffer te forceren. Voetballend lukt het LSVV niet om tot echte doelkansen te komen. Als we een vrije trap meekrijgen en deze weer op de perfecte plek ligt voor onze inmiddels specialist Tijn streept hij hem weer prachtig het doel in. De keeper raakt hem nog met de vingertoppen, maar kan de gelijkmaker niet voorkomen.

Onder druk op de tegenstander van Jordy, die na lange afwezigheid weer de gelederen versterkte, kwam de bal bij Sil terecht die de voorsprong weet te pakken en LSVV met een beter gevoel de kleedkamer in stuurde. Tijdens de rust was het iedereen duidelijk dat het anders en beter moest in de tweede helft.

De mannen pakken dit goed op, er werd gelukkig weer meer gevoetbald, bal komt over links, Dilano neemt aan draait open heeft de ruimte en ziet het gat boven de keeper waar hij de bal in kan mikken, en zo is het 1-3. Weliswaar meer rust bij de coaches, maar een doelpunt om de wedstrijd op slot te gooien zou wel lekker zijn. En zoals al eerder genoemd komt die op naam van Jolle die het gevecht aangaat voor het doel van SVW’27 en dit uiteindelijk wint, en dan de bal ook langs de keeper kan spelen. LEKKER JOLLE! klinkt het vanuit alle hoeken op het veld, iedereen gunt hem dit doelpunt enorm.

SVW’27 is na dit doelpunt zichtbaar geïrriteerd en begaat wat onnodig lelijke overtredingen, de jonge inval scheidsrechter, de andere was ziek, doet zijn best maar is denk ik ook blij dat de wedstrijd het einde nadert zodat hij deze kan af fluiten, toch verdiend hij wel een compliment want hij staat er toch maar wel mooi even.

Volgende week reizen we af naar Nieuwe Niedorp waar we het moeten doen zonder twee belangrijke spelers. Maar dit gaan we zoals gewoonlijk opvangen met kanjers uit de onder 12.