JO12-2 begint sterk aan tweede reeks

Geplaatst op vrijdag, 4 oktober 2019 |

••• BIJDRAGE PETER KOMMAS!

Dit seizoen zijn de competities tot en met onder 12 onderverdeeld in drie delen. Het begint met een bekerreeks en daarna twee competitiereeksen. In de beker misten onze mannen vaak wat geluk, alleen de eerste wedstrijd tegen Vrone werd gewonnen en de laatste tegen BOL. Qua derby’s uiteraard wel de wedstrijden die je wilt winnen, maar daarnaast werden de wedstrijden verloren waarbij het grootste deel met het minimale verschil van één doelpunt.

Wat we veelal merken op de training en tijdens wedstrijden is dat het doorzettingsvermogen, de vechtlust en vooral de wil om te winnen nog wel eens ontbreekt. En met name dat laatste is nodig om de eerste twee onderdelen ook beter te laten gaan. Aan de start van de nieuwe competitie hebben we de mannen daar dan ook op aangesproken en we hopen op verbetering.

Deze zaterdag starten we met een thuiswedstrijd tegen Texel’94. De eilandbewoners zijn voorzien van een mega grote keeper en ook een aantal spelers zijn fysiek groot. Toch is het LSVV wat voetballend veel beter uit de verf komt, balletje wordt veel over de grond naar elkaar gespeeld en hoewel een enkeling dan nog even teveel acties wil maken alvorens de bal af te spelen wordt er goed samengespeeld. De strijdlust begint er langzaam maar zeker in te komen, maar deze wordt nog eens extra versterkt als Jorn het eerste doelpunt weet te maken. Vanaf dat moment proeven de jongens nog eens extra dat er wat te halen valt.

De verdediging van Texel maakt het echter moeilijk om tot scoren te komen, aanvallend krijgen ze niet zoveel kansen en de kansen die ze krijgen worden keurig door Rinus en in de tweede helft door Noah gekeerd. Daarnaast houden Colin, Sem en de rest van het team ook de boel goed op slot.

Ook in de tweede helft is Jorn belangrijk, ditmaal niet met een doelpunt maar wel met een goede assist over de verdediging van Texel heen en perfect in de loop voor Rinus die met zijn chocolade-been de bal netjes achter de keeper weet te leggen. Dat is de nekslag voor Texel er niet meer aan te pas komt. LSVV blijft doen wat ze moeten doen, en zo is de overwinning een feit.

Volgende week naar Schagen waar coaches Cherson en Jip de mannen weer op scherp moeten krijgen om nu door te zetten en dat goede gevoel erin te houden.