LSVV JO13-1 pakt ook winst tegen RKEDO

Geplaatst op zondag, 8 september 2019 | ,

Tijdens de eerste officiële thuiswedstrijd dit seizoen op “Sportpark Voortwaarts” moet LSVV het opnemen tegen de jongens en meiden van RKEDO uit De Goorn, de tweede wedstrijd in de bekerpoule. RKEDO heeft vorige week met 4-1 van DTS gewonnen en derhalve zou winst voor LSVV bijzonder welkom zijn.

Onze jongens zijn bijzonder gemotiveerd en hebben veel strijdlust vandaag. De tegenstander houdt het echter allemaal erg compact en aanvallend gaat LSVV teveel mee in die trant waardoor we moeilijk door de verdediging kunnen breken, toch is het duidelijk dat de thuisploeg meer overwicht heeft en het wachten op het eerste doelpunt lijkt dan ook een kwestie van tijd. En die aanname wordt een feit als Just Bruin de voorzet geeft op Michiel Konijn die de bal er heerlijk inkopt. Ook het tweede doelpunt komt even later op naam van Michiel. De ruststand is daarmee bereikt en de verbeterpunten worden doorgenomen onder het genot van een beker limonade in de kleedkamer.

Die verbeterpunten worden echter maar minimaal uitgevoerd en dat is eigenlijk een mooi onderdeel van jeugdvoetbal, het leerproces om gedurende het seizoen die punten positief te blijven benaderen en de uitvoer uiteindelijk steeds beter te zien worden. Ondanks dat alles blijft LSVV heer en meester en kan RKEDO geen vuist maken. Als Tijn Groot in de tweede helft weer terug het veld in komt na zijn wissel weet hij, na een prima steekpass van Just, binnen twee minuten het net te vinden en zit de wedstrijd in het slot.

Denny van der Gragt legt twee minuten voor tijd aan voor een hoekschop en heeft daarmee de assist op zijn naam als Milan de Ruiter het vierde en laatste doelpunt van de wedstrijd in het doel kopt.

Volgende week de derby tussen LSVV JO13-1 en DTS JO13-1 op “Sportpark Sint Maarten”.

LSVV JO13-2 – Bol JO13-1

Ook heb ik vanochtend nog de dorpsderby tussen LSVV JO13-2 en BOL JO13-1 bekeken, BOL was daarin de overheersende partij, dit kwam niet echt als een verrassing aangezien er bij de inschrijving in de eerste klasse voor BOL iets niet goed is gegaan en ze nu twee klasses lager spelen dan ze hadden gewild. LSVV verzette zich met man en macht maar kwam niet verder dan een doelpunt van Finn Bakkum als troostprijs tegen de zeven doelpunten van BOL.

Ondanks het afwisselende weer was het weer een heerlijke voetbaldag.