LSVV JO13-1 buigt 3-0 achterstand om naar ruime overwinning

Geplaatst op zaterdag, 28 september 2019 | ,

De man die het scorebord bij Voetbal Vereniging Dirkshorn moest bedienen had een vrije dag op deze vroege zaterdagochtend, dus dan achteraf maar even photo-shoppen om de eindstand op het scorebord te krijgen. Een stand die gunstig uitviel voor onze mannen, maar dat ging allemaal niet vanzelf. We moesten Milan en Jordy al missen vanwege blessureleed en vervolgens is de eerste helft niet hoe we ons deze hadden voorgesteld. LSVV had zijn tegenstander onderschat en miste het teamspel, zo werd er niet voldoende gelopen zonder bal, werd de bal niet strak genoeg ingespeeld op het afremmende natuurgras en was de omschakeling te traag.

Toch waren de eerste uitgespeelde kansen voor LSVV en hadden we tot drie keer toe de score kunnen openen. Dan is het onze keeper Mitchell Romijn die de bal ingespeeld krijgt, hij neemt echter teveel tijd en de spits van Dirkshorn geeft hem geen tijd, pakt de bal voor zijn voeten weg en maakt de 1-0. LSVV heeft in het vervolg niets te vertellen en een aantal goede aanvallen van de jongens en meiden uit Dirkshorn zorgden nog eens voor 2 uitgespeelde doelpunten. En zo waren de eerste twintig minuten om te huilen.

Ongeveer tien minuten voor het einde van de eerste helft krijgt LSVV weer wat meer grip op de wedstrijd en in die periode kan Tijn Groot met een hoge bal de keeper verschansen. Zo gaan we met 3-1 rusten. Tijdens de wandeling naar de kleedkamer bedacht ik mij hoe ik de mannen moest gaan toespreken en een donderspeech was het eerste wat in me opkwam, maar in de kleedkamer werd er bij mijn aankomst al flink gediscussieerd over wat er beter moet en waar we de tweede helft aan moeten werken. Ik ging er rustig bij zitten en luisterde naar de spelers, er werden veel goede zaken aangehaald en na zelf nog enkele aanvullingen te hebben gedaan terug naar het veld.

En daar bleek dat de kleedkamer bijeenkomst het juiste effect had, de beer was los en er werd door het hele team geknokt en gestreden. Dan komt Denny van der Gragt over links en geeft een perfecte voorzet op Sil Beers die scoort, dat had Sil ook even nodig om zijn gemiste kansen weg te spoelen. Sil weet niet veel later ook zelf voor ons derde doelpunt te zorgen met een prachtig lobje over de keeper heen.

De stand is weer gelijk, dus nu doordrukken. Tijn die een verrassende lage bal schiet vanuit een vrije trap, weet dan de score onze kant op te trekken. De gemoederen lopen hoog op bij de spelers van Dirkshorn en als Dilano Beemsterboer dan neergehaald wordt in het zestien-meter-gebied legt Idriss aan voor een strafschop, deze wordt keurig ingeschoten. Dilano is vervolgens ook weer betrokken bij het zesde doelpunt als hij zelf had kunnen gaan, kiest hij ervoor om de bal netjes af te leggen op Michiel Konijn. Just Bruin weet ook zijn doelpuntenlijstje aan te vullen en zo is de eindstand een ruime 3-7 overwinning. Heerlijke tweede helft waar we van hebben kunnen genieten. Volgende week ontvangen we Geel Zwart uit ’t Zand in Zuid-Scharwoude.