De kop is er voor alle 3 de teams af

Geplaatst op zaterdag, 24 augustus 2019 | , ,

Dit seizoen de JO12-1, JO12-2 en de JO13-1 onder mijn hoede. Dit kan ik allemaal niet alleen en daarom ben ik weer blij met de toppers die de teams gaan coachen en gaan trainen. Even voorstellen voor de JO12-2 zijn dat Cherson Chirino, Cherson speelt zelf in LSVV 2 en neemt daarmee veel voetbal ervaring mee. Cherson zal tijdens de wedstrijden worden ondersteund door Jip Kruyver die zelf speelt in de JO16-1.

Bij de JO12-1 staat ook dit seizoen Ron Duys weer aan het roer, Ron zal ondersteund gaan worden door een absolute topper, Sven Koopmans die ik als jeugdspeler nog van Koedijk ken en die inmiddels op 17 jarige leeftijd al deel uitmaakt van het eerste van Koedijk zal ook veel van zijn eigen ervaringen kunnen overbrengen op de jongens.

Zelf mag ik weer heerlijk met de JO13-1 aan de bak en wordt hierbij geassisteerd door Imrane Ourhris die vorig jaar assistent was van Ron.

U ziet het een jonge staf die naast de “oudjes” (nieuwe) ervaring kunnen opdoen als trainer/coach en wie weet wat de toekomst voor deze mannen op trainersgebied gaat brengen.

Vandaag de eerste oefenwedstrijden, bij de JO12-1 misten we Lars nog en bij de JO12-2 hadden we nog niet de beschikking over Adam, Jorn en Yuran. Invallers Denny en Gert-jan zorgden echter voor de nodige aanvulling. Voor beide teams was het wennen, we willen iets anders spelen als dat ze in de JO11 deden, de teams bestaan uit andere spelers en ze moeten op meerdere posities gaan leren spelen. Het leerproces kan weer gestart gaan worden.

Beide teams namen het op tegen RKAV Volendam die beiden voorzien waren van grote spelers en die ook erg leuk konden voetballen. Ook niet verwonderlijk als je als vereniging maar liefst 8 JO12 teams telt een brede jeugd waaruit je kunt kiezen. Beide LSVV teams verloren de wedstrijd maar zo hebben we wel weer voldoende materiaal om te op te gaan trainen.

Voor de JO13-1 was het ook voor het eerst dat we compleet waren na de vakantie, althans dat dachten we. Helaas moest Kaz onderweg naar LSVV de auto onder spugen en die werd dus maar weer afgevoerd naar huis.

Onze tegenstander was de JO14-2 van de altijd vriendelijke en gedreven coaches Redo en Leon. Aangezien ik de afgelopen 2 seizoenen erg prettig met de mannen heb samengewerkt in de onder 13 leeftijdscategorie vind ik het altijd leuk om tegen ze te spelen. Helaas geen eigen wissels bij ze, maar gelukkig konden we Julian zover krijgen om na de eerste helft gefloten te hebben, de 2e helft te gaan voetballen.

Het werd een leuk potje, in de beginfase waren er kansen zat voor de JO13-1 om de score te openen maar hij wilde er niet in. Er werd ondanks de nieuwe samenstelling al leuk samengespeeld en aanvoerder Tijn stond bijzonder goed te coachen in het veld, ik weet dat dat op deze leeftijd niet voor een ieder is weggelegd en het was dan ook mooi om te zien en te horen.

Als we onze kansen dan niet afmaken krijgt de JO14-2 een kans en weet deze meteen te verzilveren. Dat is even een domper, dan een vrije trap in het voordeel van JO14-2 die ook het doel vind en dan sta je tegen alle verhoudingen in met 2-0 achter. Maar ondanks de hitte laat de JO13-1 de kop niet hangen en gaat volle bak door. En vlak voor rust is daar dan eindelijk de 2-1 die weer wat hoop brengt bij de mannen.

De rust was het moment om even door te spreken wat er beter kan en waar opgelet moet gaan worden. En de 2e helft werd er dan ook goed gespeeld en werd het doel maar liefst 5x gevonden door de JO13-1 en daarmee werd een uitgeputte JO14-2 van de mat af gespeeld. Een mooie generale voor de eerste bekerwedstrijd en voor de JO14-2 een prima wedstrijd om de pijnpunten bloot te leggen en van de week tijdens de training mee aan het werk te gaan, want vanaf volgende week moeten ze uiteraard wel weer lekker gaan winnen.