JO13 SPELERS BELEVEN PRACHTIG WEEKEND IN MAASTRICHT

Geplaatst op maandag, 10 juni 2019 |

Taxibedrijf P.L. Zwart B.V. hét bedrijf voor Taxi- en Schipholservice!

U zult wel denken wat een rare opening van een verslag, maar op deze manier willen we onze sponsor heel hartelijk bedanken voor het sponsoren van een personenbusje. Mede doordat op deze manier het vervoer goed was geregeld hebben we een prachtig weekend gehad.
Het idee bestond al, de organisatie begon halverwege oktober nadat ik een inventarisatie had gemaakt van het aantal spelers vanuit de JO13-1 en JO13-2007-1 wie er mee willen en kunnen naar een internationaal toernooi, ik kwam op een te groot aantal om 1 team te vormen. Eens informeren of de coaches Redo en Leon van JO13-2 er wellicht oren naar hadden om een 2e team te willen coachen. Het duurde ongeveer anderhalf uur om samen met de JO13-2 een totaal aantal spelers van 32 bij elkaar te krijgen en daarmee 2 teams te formeren.
Vanaf dat moment was het zaak om de financiële zaken rond te maken en een actie regelen om extra geld binnen te halen voor een extra uitje. Die extra actie werd een pepernotenactie en daarmee werd uiteindelijk een mooi bedrag opgehaald.
Na maanden wachten is het dan vrijdag 7 juni 2019. In de ochtend hebben we boodschappen gedaan, en om 15.30 uur willen vertrekken vanaf LSVV. Dat lukte, iedereen was op tijd en na het volstouwen van de wagens met bagage en spelers konden we vertrekken. Wat normaal gesproken inclusief een korte stop ongeveer 3 uur zou moeten duren, duurde door de Pinksterdrukte op Neerlands wegen maar liefst 5 uur. Nog net op tijd voor het avondeten en na het eten naar de school alwaar we 2 klaslokalen kregen toegewezen om de nachten te door te brengen.
Je zult begrijpen dat na zo’n lange reis en daarvoor nog een zware schooldag, de mannen op tijd wilden gaan slapen en zoetjes aan naar dromenland vertrokken…………………………NEEEEEEENNNN!!! Daar konden wij als begeleiding alleen maar van dromen dat het zo zou gaan, de mannen zaten vol energie en die moesten ze kwijt en natuurlijk mocht dat ook, zo’n weekend moet een feestje zijn. Om middernacht waren de begeleiders Redo, Leon, Paul, Marco, Gertjan, Imran en ikzelf toch wel toe aan wat slaap en werd er van de mannen gevraagd om ook langzaam maar zeker te gaan slapen. Het zal vast nog wel een tijdje op fluistermodus door zijn gegaan maar het einde daarvan heb ik in ieder geval niet meer meegemaakt.

Dag 1 LSVV-1 (team 1)
Na het ontbijt op zaterdagmorgen heel vroeg, de eerste wedstrijd stond namelijk al gepland om 9.00 uur. Kon het sportieve deel van het weekend beginnen. LSVV-1 onder leiding van Imran en mijn persoontje mochten het toernooi openen met een wedstrijd tegen SuS Rünthe, dit Duitse team werd volledig overlopen en met 6-0 hard aangepakt. De tweede wedstrijd van LSVV-1 moesten we opdraven tegen V.V. Ewijk, we hadden ze al zien spelen en wisten waar het gevaar lag. De nummer 11 van Ewijk was groot, sterk en snel als we die konden tegenhouden zou de rest niet zo’n probleem mogen zijn. Dat wetende en met extra instructies mochten de mannen het veld in.
Het wordt dan een probleem als je met die extra instructies in je achterzak toch je taken niet uitvoert, dan is die nummer 11 verantwoordelijk voor de eerste 2 doelpunten in de wedstrijd. Na het wisselen van helft en daarmee ook de inbreng van 5 nieuwe spelers komt LSVV snel terug in de wedstrijd en staat het vlak voor het einde 2-2. Maar dan wat miscommunicatie tussen keeper en verdediger en daar is weer die vervelende nummer 11 van Ewijk die ook zijn 3e van de wedstrijd maakt en daarmee LSVV in diepe rouw dompelt. Jammer!
De derde wedstrijd stond R.K.S.V. Sarto lijnrecht tegenover ons, LSVV was echter met 2 doelpunten per helft ook hier weer oppermachtig. Eindresultaat in de eerste poulefase was een tweede plaats.

Dag 1 LSVV-2 (team 2)

Ik kan niet heel diep ingaan in het wedstrijdverloop van ons tweede team aangezien ik wel wat gezien heb, maar ook mijn aandacht moest blijven richten op mijn eigen mannen. LSVV-2 begon goed aan de wedstrijd tegen de Duitse ploeg Cronenberger SC, hoewel de coaches niet helemaal tevreden waren en meer pit in de ploeg wilden hebben werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Meer pit in de ploeg kwam er in de tweede en derde wedstrijd, en mede daardoor werden beide wedstrijden gewonnen. Skødstrup SF uit Denemarken werd met 1-2 verslagen en SMC1 uit Maastricht werd met maar liefst 0-7 aan de kant gezet.
Zo werden ook onze toppers van het tweede team, 2e in de eerste poulefase en zo was het duidelijk dat beide LSVV teams elkaar (gelukkig) niet zouden gaan treffen de volgende poulefase.
Levend Stratego op de Sint Pietersberg
Na de wedstrijden lekker douchen en omkleden en op zoek naar een snackbar die ons heerlijk Limburgse frietjes zou kunnen leveren. Dat bleek, zonder daarvoor de binnenstad in te moeten gaan, nog niet zo gemakkelijk. We troffen om 14.00 uur in Snackbar Daalhof iemand aan die voorbereidingen aan het treffen was en om 16.00 uur open zou gaan, aanvankelijk had hij niet de intensie om eerder open te gaan, maar uiteindelijk zag hij toch ook wel de handel in een 39 man tellende groep en wilde met een half uurtje starten met bakken als het vet heet genoeg was. En wat heeft het iedereen heerlijk gesmaakt, de beste man moest er hard voor werken om alles naar wens te maken, maar heeft dit voortreffelijk gedaan. En trakteerde de groep ook nog op een gratis ijsje.
Na de frietjes reizen we door naar de Sint Pietersberg, Gertjan heeft namelijk een spelletje levend Stratego voorbereid en laat de mannen nog even een keer sportief rennen door het hoge gras en hier en daar een brandneteltje. Ook weer goed geregeld en naast vermaak en vertier was het ook prima vertoeven in het zonnetje boven op de berg.

Paintball

De eerder genoemde pepernotenactie was een succes en door dit succes was er voldoende geld door de jongens binnen gehaald om wat leuks te gaan. De keuze was gevallen op Paintball, een goede keuze want ik heb de hele dag niets anders gehoord dan ‘hoe laat gaan we Paintballen?’. Ze hadden er zin in. En wat was het top geregeld. Een prachtige accommodatie bij Zone 10 in het plaatsje Hulsberg op 15 minuten van Maastricht, een geweldige enthousiaste en vriendelijke eigenaar die alles tot in de puntjes verzorgde. Een absolute aanrader als je eens in de buurt bent van Maastricht.
De mannen hebben het zelf verdiend en ze hebben er veel plezier aan mogen beleven. Heerlijk!
De avond verliep al wat rustiger dan de eerste nacht, de vermoeidheid speelde hier en daar toch wat parten. En nadat Redo om middernacht door confetti kanonnen verrast werd voor zijn verjaardag, viel het merendeel in slaap.

Dag 2 LSVV-2 (team 2)
Het zou een zware dag gaan worden voor ons tweede team, eerst stond SV Lelystad 67 op het programma een derde divisionist die niet voor de poes was. Toch was het geen totale afslachting maar werd er maar met 4-0 verloren. De tweede wedstrijd was een bekende, namelijk het team van V.V. Ewijk, u weet wel met die nummer 11 die 3x scoorde tegen LSVV-1 gisteren. Maar wat hebben de mannen hard gewerkt en toch een soort van revanche genomen voor hun maatjes die gisteren van ze verloren. Door hard werken en veel strijd weer de brilstand na het laatste fluitsignaal bereikt. Heel goed gedaan! Helaas niet genoeg voor de 2e plek om zo te strijden om plaats 3 en 4, maar de laatste plaats in deze 2e poulefase die recht gaf om een finalewedstrijd om plaats 5 en 6. Ook zeker niet verkeerd om daar te eindigen als je weet dat er 12 plaatsen te vergeven waren. De vermoeidheid was na de inspanning de voorgaande 2 wedstrijden dan ook oorzaak nummer één dat ze met een 2-4 verliespartij tegen wederom Cronenberger SC genoegen moesten nemen met plek 6. De coaches en meegereisde ouders waren echter super trots op de jongens!

Dag 2 LSVV-1 (team 1)
LSVV-1 zou vandaag een Duits en een Deens team treffen. Dat zijn toch de leukste wedstrijden tijdens een internationaal toernooi. Ook wij mochten tegen Cronenberg SC we hadden de hoop hier een niet al te ingewikkelde overwinning te halen, en hoewel we snel in het begin 2 doelpunten maakten, het waren de Duitsers die niet van opgeven wisten en door bleven knokken. En ook al maakten ze wel de aansluittreffer en was het de laatste minuten billenknijpen de winst was voor LSVV. De 2e wedstrijd was Solrød FC de tegenstander, hierbij was 1 doelpunt voldoende om de wedstrijd te winnen.
Met de 2 winstpartijen in de tas, mochten we ons klaar gaan maken voor de finalewedstrijd tegen de al eerder genoemde 3e divisionist van Lelystad 67. Wat volgde was een zinderende finale waarin Lelystad de beter voetballende ploeg tijdens de wedstrijd was, bij LSVV toch wat druk in de koppies en daardoor te veel paniekvoetbalmomenten. Toch weet LSVV de score te openen, maar is het niet veel later Lelystad dat de gelijkmaker maakt. Einde wedstrijd 1-1 en dus op naar de penalty’s. Onze keeper stopte meteen de eerste van Lelystad, daarop volgden nog eens 5 doelpunten en is LSVV-1 kampioen van de Maastricht Trophy 2019 in de JO13 categorie.

Huldiging, foto momentjes, de trainer een lekkere koude douche bezorgen, zelf douchen en dan weer lekker richting de eigen bedjes, tussendoor nog even langs de McDonalds en op radio 1 luisteren naar de verrichtingen van het Nederlands Elftal.

Een geweldig weekend, wat de jongens hopelijk nog heel lang zullen herinneren.

Voor meer foto’s klik hier