Zondag 17 maart won LSVV VR1 2 – 1 van VVH/Velserbroek VR1

Geplaatst op maandag, 25 maart 2019 |

Vandaag stond de thuis wedstrijd tegen VVH/Velserbroek vrouwen 1 op het programma. De uit-wedstrijd aan het begin van het seizoen ging met 2-0 verloren.  Inmiddels strijd dit team, samen met Koedijk om het kampioenschap. Deze dames hebben tot nog toe  11 x gewonnen en 2 x gelijk gespeeld. M.a.w. Ze zijn nog ongeslagen dit seizoen! Dat we dus een wat lastige wedstrijd tegenmoed gingen was dus wel iets van een understatement!  En daar kwam nog eens bij dat we maar 2 wissels hadden, en niet iedereen helemaal fit was. Maar goed,  gewoon een knappe warming-up doen en met zijn allen de schouders er onder zetten, dan zouden we wel zien waar het schip strand!                Een paar minuten voor aanvang van de wedstrijd vraagt Kirsten aan Joyce wat haar voorkeur heeft qua speel helft volgorde.  Doe eerst maar wind mee was haar antwoord,  want terugkomen van een achterstand dat gaat ons toch nooit lukken!  Was haar reactie.! Persoonlijk leek mij andersom handiger maar Joyce beslist !  Gelukkig kunnen we van 1 ding in het leven altijd op aan.   Kirsten wint nooit  de tos..!   Dus het werd toch eerst tegen  en daarna wind mee…. dat bleek uiteindelijk het beste wat ons had kunnen overkomen.                Velserbroek begon enthousiast aan de wedstrijd  en lieten dal bal lekker rond gaan. Maar echt gevaarlijk werden ze niet.  Onze verdediging stond goed. Mariska had haar tegenstandster in haar spreekwoordelijke broekzak en aan de andere kant was Jirka haar ” vrouwtje” ook de baas… Tot meer dan wat afstand schoten  kwamen ze niet. En deze ballen waren  gemakkelijke prooi voor Joyce, ondanks dat deze dame de laatste weken meer sneeuwballen dan voetballen gezien had. Een doeltrap die als één- tweetje werd uitgevoerd liep niet helemaal lekker. Via via stuitte de bal voor de voeten van een speelster van Velserbroek, die hem meteen vol op de  pantoffel nam en richting de rechterbovenhoek stuurde! Een onhoudbare bal voor menig keeper, en Joyce zat er zelfs nog met de vingertoppen aan..!  Maar helaas 0-1… Toegegeven  Velserbroek was voetballend  wel beter, maar als je ze eigenlijk geen kans geeft is t wel zuur dat die bal er dan toch zo in vliegt! Hopelijk werd dit niet zo’n dag dacht ik.   Dat werd het niet!  De meiden toonden karakter. Het leek er op dat de tegengoal ze juist nog meer inspiratie had gegeven. Ze begonnen beter te voetballen en creëerden een aantal kansjes. Hun keeper oogde niet zo sterk en dat had Yentl ook gezien. Met haar rug naar de goal op ruim 20 meter neemt ze de bal aan legt hem direct  klaar voor een schot.  Uit de draai, half vallend vuurt ze een harde zwabberbal  richting de linker hoek. De lastige stuit maakte het schot  helemaal af 1-1!     Velserbroek was even van de rel, maar herpakte zich. De druk op onze verdediging nam weer toe. Hun linksvoor werd met een goede pass weggestuurd en kwam vanaf de zijkant alleen op  Joyce af en schoot de bal hard en met een mooie curve naar de verre  kruising….. !   Dat wil zeggen, daar had de bal heengegaan. Echter Joyce was niet van plan om de bal weer uit het net te halen!  Met een snelle en spectaculaire duik ging ze richting de bal en wist deze met een uiterste handbeweging precies genoeg richting en effect mee te geven dat de bal over de lat ging. De linksbuiten keek alsof ze water zag branden en kan het nu nog steeds niet geloven!  Met een 1-1 ruststand gingen we de rust in.  Al was Amy, die aangekondigd had haar laatste wedstrijd te spelen vandaag,  het doelpunt van Yentl spontaan vergeten!  En dacht dat we achter stonden. Na de thee  gingen we gesteund door de wind, steeds beter voetballen. Hadden we meer balbezit en wonnen we meer duels. Op het middenveld kreeg Angelique de bal en begon aan één van haar karakteristieke  rushes.  De ene na de andere tegenstandster werd voorbijgelopen met als laatste slachtoffer de uitgekomen keepster. Angelique kon daarna doorlopen naar het doel en liet het net bollen  2-1 .   Een bal vanaf rechts gaf Joyce weer wat werk. De rebound die ze hierbij weggaf gaf werd spectaculair gemist.. Als ze deze niet maken,  dan moet het toch gaan lukken dacht ik. Zeker toen daarna Angelique weer begon te lopen naar de bal.  ze was de keepster al weer bijna voorbij toen de vlag omhoog ging. Terechte beslissing, maar de nonchalante manier waarmee Angelique de bal daarna buitenkantje rechts hoog in het doel stift was een applaus waard. HIerna werd de wedstrijd wat harder. Ook van onze kant Kirsten (m) gleed met 2 benen naar  de bal,  maar miste deze compleet. Ze trok haar benen nog wel in maar haalde haar tegenstandster onderuit. Als dit geen nominatie is voor de gouden zaag dan weet ik het ook niet meer. Aan de andere kant kreeg Jirka een flinke duw en vloog door de lucht. Het was wel duidelijk er werd alles op alles gezet om te winnen. Van beide kanten wel te verstaan. Een schot van afstand werd langs Joyce geschoten. De bal rolde richting de doellijn. Het leek een gegarandeerde tegengoal te worden, maar een speelster van Velserbroek wilde het laatste tikje geven en deed zo uit buitenspel positie. Olie dom van haar. Maar mij hoor je niet klagen!  Nog steeds 2-1. Het was nu wel alle hands aan dek.  Bij een corner stond mevrouw ” gouden zaag” bij de 2e paal opgesteld en wist de bal van de lijn te halen. Dit was ongeveer het laatste echte wapenfeit van Velserbroek.  We gingen als overwinnaars van het veld.  De koploper werd getrakteerd op hun 1e nederlaag van het seizoen. Een hele knappe overwinning van het hele team. Zowel voor Amy als Lisa kan ik geen betere afsluiting van hun voetbal loopbaan voorstellen.  Ik wil deze dames langs deze weg bedanken voor al hun inzet. Ik heb van jullie genoten.   Bij met verlaten van het complex hoor ik de tegenstander nog tegen elkaar zeggen : daar gaat ons kampioenschap !!…………….   Kan deze dag nog mooier eindigen?

Ronald