Jacco Marcus ondanks verlies winnaar tegen Velsen

Geplaatst op woensdag, 9 januari 2019 |

De 0-1 nederlaag van LSVV 1 tegen koploper Velsen betekende een domper voor iedereen in het geel-blauw. Maar linksback Jacco Marcus mag zich toch winnaar noemen, want hij was de enige die in de LSVV toto deze uitslag had voorspeld waardoor hij met 15 punten erbij in de stand stijgt van 11 naar 8. Tevens strijkt hij de dagprijs van 20 euro op. Er waren nog 8 personen die Velsen op winst hadden gezet en zij krijgen 5 punten voor die gok. Alle 80 andere poolspelers blijven staan op het al eerder behaalde puntenaantal.

In de stand loopt koploper Harry Brandsma 5 punten uit en verder verandert er niets aan de top:

1             130         Harry Brandsma
2             105         Tim Habema, Fred Hemmes, Cock Kraakman, Dirk Kramer, William van der Leeden & Dave Stet
3             100         Joke Kramer
4               95         Frank Merk & Marcel Smit
5               90         Maarten Duijs, Gerrie Groot, Geert-Wim Kuin & Nathalie Reinhard

Komende zondag gaan we op bezoek bij Hoofddorp, dat twee plaatsen onder ons staat met 4 punten minder. Een zege betekent dat we weer wat afstand nemen van de degradatiestreep, maar een nederlaag brengt ons dicht bij de kandidaten voor de verkeerde nacompetitie.

Hoofddorp is favoriet bij onze totospelers. De helft daarvan denkt dat de thuisclub de zege zal behalen. Marcel Smit en Toine Merk voorspellen beide een nederlaag met 4 tegengoals.  Bijna een kwart van de deelnemers houdt het op een gelijkspel. Opvallend is de voorspelling van de nummer laatst in de totaalstand, Hans Potma, die met 3-3 zijn puntentotaal hoopt op te krikken. Resteert ietsje meer dan een vierde van de goklustigen. Zij denken dat LSVV de overwinning grijpt in de Haarlemmermeerpolder. John Hink is met 0-3 het meest optimistisch en Hilco Kooistra voorspelt met 2-3 de spannendste wedstrijd.

Zondag tegen vieren zullen we het weten.

GWK