Marcel Smit aan kop in LSVV pool

Geplaatst op woensdag, 10 oktober 2018 |

Na drie wedstrijden een resumé van de LSVV-toto.

Al tijdens de eerste wedstrijd konden we twee vragen beantwoorden: welke speler maakt de eerste geldige competitiegoal voor LSVV? Dat was Jacco Paauw – slechts twee maal voorspeld. En de andere vraag was: Welke LSVV speler krijgt de eerste gele kaart van het seizoen? Die twijfelachtige viel te beurt aan Toine Merk. Door ruim 40% van de deelnemer juist ingevuld. Hierdoor hadden we al voordat de eerste wedstrijd was afgelopen een tussenstand. Met Midas Rood aan kop, die als enige beide antwoorden goed had, gevolgd door 38 deelnemers die 1 antwoord correct hadden op plaats 2. De 2-1 einduitslag van de wedstrijd LSVV-Zaanlandia was door 27 deelnemers goed voorspeld en daarvan stonden er 12 op plaats 2. Na loting (dat doen we dit jaar bij meer dan 1 dagwinnaar) ging de dagprijs naar Richard de Jong.

De tweede wedstrijd, een 5-1 nederlaag was door niemand tevoren voorzien, dus kreeg niemand er 15 punten bij en waren er slechts 5 troostpunten voor degenen die een nederlaag voor LSVV hadden ingevuld (toch nog 34 deelnemers).

Afgelopen zondag speelde LSVV thuis met 2-2 gelijk tegen DSOV. Slechts viermaal goed voorspeld en twee daarvan deelden de eerste plaats. William van der Leeden was na loting de gelukkige winnaar van de dagprijs van € 20,–. Ook vraag 2 kon worden beantwoord: Hoeveel punten heeft LSVV na de eerste 3 gespeelde wedstrijden? Een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel zorgen voor 4 punten en dat betekende 15 punten in de toto erbij voor 28 van de 89 deelnemers.

Na alle berekeningen is de stand aan kop nu als volgt:
1) Marcel Smit                                                                                                     60 punten
2) Gerrie Groot en Ton Melten                                                                        50 punten
3) William van der Leeden                                                                               45 punten
4) Dominic den Iseger, Job Rouwhorst, Dave Stet en René Weel           40 punten
5) Joke Kramer-Leegwater                                                                              35 punten

Komende zondag volgt een uitwedstrijd bij JOS/Watergraafsmeer. Tien personen denken dat LSVV gaat winnen, waaronder een zeer optimistisch gestemde Ger de Boer. Zeven deelnemers verwachten een puntendeling, maar de overgrote meerderheid, 72 personen, gelooft dat JOS de drie punten thuis weet te houden. Maar liefst 21 totospelers schatten in dat LSVV 4 goals of meer tegen krijgt.

Komende zondag weten we ook het antwoord op vraag 3: Hoeveel tegendoelpunten heeft LSVV na de eerste 4 gespeelde wedstrijden? We staan al op 8 en er zijn daardoor nog maar 12 totospelers in de race. En niemand heeft meer dan 11 ingevuld. Dus als die 21 man die 4 of meer tegengoals tegen JOS verwachten gelijk krijgen, dan levert deze vraag niemand een punt op.

Wat het wordt ? We weten het zondag rond een uur of vier.

GWK