LSVV SPEELT GELIJK TEGEN ASSENDELFT!

Geplaatst op maandag, 12 februari 2018 |

Op een winderig Sportpark Voorwaarts speelde LSVV vandaag haar 15e competitiewedstrijd van het seizoen tegen vv Assendelft. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd het nieuwe Voorwaarts-Magazine gepresenteerd met aanvoerder Maik den Iseger op de cover.


Nadat pupil van de week Damian Strommer uit JO10-4 het goede voorbeeld had gegeven floot scheidsrechter Koene even na 14.00 uur af voor deze competitiewedstrijd.
LSVV had na het onfortuinlijke verlies van vorige week tegen JOS/Watergraafsmeer iets recht te zetten.
Vorige week zondag ontbraken een viertal basisspelers. Voor deze zondag waren drie van hen weer present. Toine Merk en Kevin van Cleef startten in de basis-11 en Daan Brinkkemper nam plaats op de reservebank. Dave Stet ontbrak echter nog vanwege een blessure maar Job Rouwhorst is een goede vervanger voor hem onder de lat.
In de eerste minuut van de wedstrijd werd keeper Job Rouwhorst met zijn verdedigers direct op de proef gesteld. Een corner van vv Assendelft ging maar rakelings voorbij, waarna Kevin van Cleef de bal weg wist te werken van de eigen speelhelft. Maar door de harde koude wind ging de bal ongelukkig over de zijlijn. Hierdoor kreeg vv Assendelft opnieuw een kans om door te komen op de speelhelft van LSVV. Maar doordat er mede goed werd opgelet kon de teruggekeerde Toine Merk, inmiddels een gelukkige vader met zijn Mariska, van een prachtige dochter Jasmien, de score na vijf minuten deze zondagmiddag openen.Hierdoor kwam LSVV in een flow. Jacco Paauw wist een kleine vier minuten later door te breken in de Assendelftse verdediging. Hij stuitte echter op een verdediger die hem neerhaalde net buiten de 16 meter. Vrijetrappen-specialist Kai Botman nam na overleg met Boy Kansen aan voor deze toegekende vrije trap. De bal was onhoudbaar voor de keeper van vv Assendelft doordat de bal stijf in de kruising belandde.


Maar nog amper een minuut later moest LSVV een tegentreffer incasseren waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Met hoge ballen probeerden de Assendelfters het de verdedgers van LSVV lastig te maken. Maar de verdedigers van LSVV (Maik den Iseger, Tim Emmerik, Mike Molenaar en Kevin van Cleef) wisten deze ballen goed weg te koppen. En ook op het middenveld wisten Boy Kansen en Jacco Paauw de duels van hun tegenstanders te winnen. Daardoor had LSVV meer het overwicht gekregen en ging met op zoek naar de 3-1.
Spits Danny Konijn was in de 29e minuut dichtbij een treffer, maar helaas stuitte hij op de keeper van vv Assendelft die op zijn manier de bal wist te keren. Door de harde wind in de rug zocht Assendelft ook naar de gelijkmaker. Maar Job Rouwhorst stond goed onder de lat. Met katachtigen reflexen wist hij tot op dan de tegentreffer(s) te voorkomen.
Maar het ongelukkige werd voor rust waarheid nadat de spits van vv Assendelft in de 42e minuut de bal in de rechterhoek wist te schieten. De score werd teruggebracht naar een 2-2 gelijke stand. Even leek het erop dat voor rust LSVV dan toch nog met een 3-2 voorsprong de kleedkamers mocht gaan opzoeken. Echter werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en gingen we met een 2-2 gelijke stand de kleedkamers opzoeken.
Na rust zocht LSVV met Toine Merk direct weer de aanval op. Door een snelle uitbraak van de snelle aanvaller werden de spelers van vv Assendelft direct na rust op de proef gesteld. Echter ging zijn bal langs het doel waardoor de kans op een voorsprong verkeken ging. Ook een afstandsschot van Kai Botman werd door de keeper van vv Assendelft gekeerd. Doordat Kai bij dit schot ongelukkig ten val kwam leek het erop dat hij gewisseld moest worden, maar gelukkig voor LSVV kon hij de wedstrijd vervolgen.Daardoor ging het spel over en weer op Sportpark Voorwaarts. Beide teams zochten naar de winnende treffer van deze middag door de vele aanvallen.
In de 80e minuut brachten coaches Rob en Rob Daan Brinkkemper binnen de lijnen voor Jacco Paauw om meer aanvallen en druk uit te oefenen op vv Assendelft. En ook William van der Leeden kwam binnen de lijnen voor Boy Kansen om meer naar voren uit te oefenen.
De laatste wissel was echter een voorzorg maatregel omdat Boy last van zijn hamstring kreeg. Echter bleef de score bleef ongewijzigd na 90 minuten spelen en hadden we dus alle vier de doelpunten gezien in de eerste helft. In de slotfase van deze wedstrijd was het keeper Job Rouwhorst die een nederlaag wist te voorkomen dat een afstandsschot van vv Assendelft nog in het doel belandde.


Daardoor bleef het scorebord van Perry Bruin na 90 minuten op 2-2 staan. Ondanks dat LSVV gelijk speelt op deze middag, gaat er geen plaats verloren op de ranglijst. LSVV blijft op een keurige 7e plaats staan in de stand.
Volgende week gaat LSVV op bezoek naar de nummer 8 in de stand SV Hoofddorp in Hoofddorp.
Hopelijk weten dan ook weer vele supperters/sters de weg te vinden naar Hoofddorp om hun cluppie aan te moedigen.
Tot zondag in Hoofddorp.


Met sportieve groeten,
Michel Bes