LSVV plaatst zich bij de laatste 16!

Geplaatst op donderdag, 1 februari 2018 |


Nadat afgelopen zondag met een klein verschil in de competitie verloren werd van DEM uit Beverwijk moest al snel het vizier op de districtsbeker worden gericht.
Op dinsdagavond, 30 januari trof LSVV in de vierde knockout-ronde van het districtsbekertoernooi opnieuw Zwaluwen’30 uit Hoorn.
Deze maal werd in opzichte van begin september in de poulefase (1-1) op eigen Sportpark Voorwaarts aangetreden tegen deze tegenstander.
Nadat de handen waren geschud werd om 20.15 afgetrapt voor deze bekerwedstrijd.
Het ging in de beginfase van deze wedstrijd alle kanten op. De Hoornse eersteklasser uitkomend op zaterdag zocht direct naar de aanvallers om het de spelers van LSVV het zo lastig mogelijk te maken.
Maar LSVV liet zich niet terug drukken en ging ook in de aanval om de score te openen.

Na 20 minuten speeltijd had Kai Botman de beste kans om de score op deze dinsdagavond te openen. Maar de bal belandde in de handen van de keeper uit Hoorn.
Zwaluwen’30 probeerde van alles om daarna LSVV nog meer onder druk te zetten. Echter kwam het niet echt tot gevaar waardoor invalkeeper Job Rouwhorst nauwelijks in actie hoefde te komen.
Maar vanaf LSVV-zijde probeerde ook Danny Havermans met diverse afstandsschoten het de Hoornaars lastig te maken. En ook Toine Merk wist zo nu en dan gevaarlijk voor het doel te komen van Zwaluwen’30. Maar helaas voor hen bleef het succes uit.
De beste kans kwam uit de voeten van Danny Konijn. Zijn bal belandde hard op de paal. Het bleef echter tot het rustsignaal 0-0. Waardoor we gingen rusten.
Na rust kwam LSVV sterk uit de startblokken. In de eerste minuut na rust was het Jacco Paauw die dichtbij een doelpunt kwam. Maar de bal ging naast het doel.
Echter na 10 minuten spelen in de tweede helft was het dan wel raak Na een vrije trap van Kai Botman, belandde de bal in een scrimmage voor het doel.

Het was het Danny Konijn die de bal voor zijn voeten kreeg en de bal laag in de linkerhoek wist te schieten. Eindelijk was dan de ban gebroken en werd er gezocht naar meer.
Maar de Hoornse tegenstander zocht naar de aansluitingstreffer. Daardoor waren zij veel te vinden op de speelhelft van LSVV. Zij kregen een kans, maar deze werd goed weggewerkt door Tim Emmerik.
Veel actiemomenten waren er nog wel te zien op Sportpark Voorwaarts, maar er bleef tot aan de 93e minuut 1-0 op het scorebord staan. Hierna floot scheidsrecher Schipper af voor deze bekerwedstrijd en plaatst LSVV zich dus voor de laatste 16 van het districtsbekertoernooi.
De wedstrijden van de laatste 16 over gebleven verenigingen zullen worden gespeeld worden in het weekend van 24/25 februari. Echter zal LSVV in actie komen voor de competitie tegen AFC’34. Daardoor schuift de bekerwedstrijd waarschijnlijk door naar het midweek voor dit weekend.
Komende zondag gaat de competitie weer verder. Dan is in Amsterdam JOS/Watergraafsmeer de tegenstander.

Tot zondag!
Met sportieve groeten,
Michel Bes